27 Mart 2015 15:57

‘Kamerada 30 kişi var, yargılanan 7 kişi’

Antalya'da Kürtçe konuştuğu için 30 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan ve uğradığı darp sonucu hayatını kaybeden Mahir Çetin’in ölümüyle ilgili açılan davanın 2.duruşması görüldü.

Paylaş

Antalya'da Kürtçe konuştuğu için 30 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan ve uğradığı darp sonucu hayatını kaybeden Mahir Çetin’in ölümüyle ilgili açılan davanın 2.duruşması görüldü.

Elmalı Ağır ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada Çetin ailesinin avukatı Münir Ermiş, kamera görüntülerinde 30 saldırganın net bir şekilde göründüğünü ancak sadece 7 kişinin yargılandığını söyledi. Çetin’in babası Abdülsamed Çetin ise, savcılığın Mahir Çetin dosyası üzerinde daha kapsamlı daha özenli bir çalışma yapmasını istedi. Duruşmada savunma yapan sanık Ali Güzeloğlu, kendisine yönelik suçlamaların doğru olmadığını ileri sürerek, olayın olduğu gün sanık Gökan Güney ile emniyetin tuvaletinde karşılaştıklarını ve Güney’in kendisine “Mahir Çetin yerde yatarken kafasına tekme attım” dediğini iddia etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, kamera görüntülerinin incelenmesi için Ulusal Kriminale gönderilmesine, tutuklu sanık Mehmet Ali Çakmak’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs tarihine erteledi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Mahir Çetin’in avukatı Münir Ermiş, sadece 4 sanık hakkında “kasten adam öldürmek”ten dava açıldığı ve 1 kişinin tutuklandığını söyledi. Emniyet ve savcılığın dava dosyasına ciddiyetsiz yaklaştığını ifade eden Ermiş, “Dosyanın böyle bir şekilde ilerletilmeye çalışılırsa tutuklu bulunan tek kişi de 2 yıl içinde serbest bırakılır” dedi. Oğlunun Kürt olduğu için katledildiğini söyleyen baba Çetin ise, olayın basit cinayet olayı gibi ele alınmaması gerektiğini söyledi. (Antalya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Korsan’ tayin

SONRAKİ HABER

Polis sanıkları tanımadı ama şikayetçi oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...