27 Mart 2015 13:40

Göcek'teki koya yürütmeyi durdurma kararı

Paylaş

Göcek koylarının ihaleye çıkarılarak satılmasının ardından sevindirici bir haber geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek'teki 4 koydan biri olan Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ihalesinin durdurulduğunu açıkladı.

Muğla 2. İdare Mahkemesi'nin ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Gürün, “İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların hepsi bize geçti. Koylarımız yasal şekilde büyükşehirin olması gerekiyor. Bu alanlar yerel yönetimlerden kaçırılmak isteniyor. Bu ahlaka ve hukuka aykırıdır. Her türlü hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Koyun ihalesini, KDV hariç 902 bin liraya Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazanmıştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, satılan diğer koylar için de mahkemeye başvurmuştu. Bu kararın, diğer koylar için de örnek olması bekleniyor. Belediyeden yapılan açıklamada,  “Özel çevre koruma bölgesi içerisinde bulunan ve 1. derece doğal sit alanı olan, eşsiz doğal zenginliklere sahip, bölge turizmine önemli katkıları olan bu alanların nasıl korunmak istendiği, bu alanlara ne kadar özel davranıldığı, ilimizin büyükşehir statüsü kazanmasından sonra yapılan ihale işlemleriyle net olarak anlaşılmaktadır” denilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmralı'ya sevk edilen tutuklulardan Yıldırım tekrar Bolu'ya gönderildi

SONRAKİ HABER

Cihaner: İddianameyi hazırlayanlar akıl hastanesine kapatılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...