27 Mart 2015 10:32

Erdoğan, Katar'a asker gönderme kanununu onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen'e yönelik askeri harekata destek veren ülkelerden biri olan 'Katar Topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun'u onayladı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikisi Suudi Arabistan Krallığı ile ilgili dört kanunu onaylayarak Resmi Gazete’de yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “6633 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayii ile Katar Topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun",

6634 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun",

6635 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Bilim ve Eğitim Alanlarında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun",

6636 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekretaryası Arasında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekretaryasına Dair Evsahibi Ülke Anlaşmasına Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun",

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89 uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir.”

Erdoğan: Şu anda askeri konuda herhangi bir şey söylemem doğru değildir

İRAN'DAN ERDOĞAN'A SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran’ın bölgedeki tutumunu eleştiren ifadelerine İran’ın tepkisi sert oldu. İran ve dünya güçleri arasında Tahran’ın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’ı eleştiren sözlerini değerlendirdi. 

İran devlete televizyonunun haberine göre, Zarif, “ Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu politikalar benimseyerek kapasitelerini barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur” diye konuştu.

İranlı bakan, “Türkiye’yle değişik alanlardaki stratejik ilişkilerimize büyük önem verip saygı duymaktayız. Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması için hareket etmeli” dedi.

Zarif, “İran, Yemen’in toprak bütünlüğünün sağlanması ve bu ülkeye istikrar ve güvenliğin dönmesi için bölgedeki tüm kardeşlerinin katılımıyla bu ülkedeki çeşitli guruplar arasındaki diyalogu kolaylaştırabilir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın Yemen'deki harekata karşı çıkmasının doğal olduğunu belirterek, "İran bölgeyi kendine domine etmenin gayreti içerisindedir. Böyle bir çalışmanın içerisindedir. Buna müsaade edilebilir mi? Bu bölgede birçok ülkeyi bizi de, Suudi Arabistan'ı da Körfez ülkelerini de hepsini rahatsız etmeye başlamıştır, buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil. İran'ın bunu görmesi lazım" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da doğalgaz patladı: 5 yaralı

SONRAKİ HABER

İnternet sitelerini 4 saatte kapatacak yasa onaylandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...