26 Mart 2015 17:48

Suudi Arabistan: Kara operasyonu için planlama yapılmadı

Paylaş

Koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Yemen'deki Husi milislere karşı kara harekatına dair bir planlarının olmadığını, ancak gerekmesi durumunda Suudi Kara Kuvvetleri'nin ve dost ülke güçlerinin hazır olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad Askeri Hava Üssü'nde, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki Husi hedeflerine yapılan müdahaleden sonra koalisyon güçleri adına ilk açıklamayı Tuğgeneral Ahmet Asiri yaptı.

Ahmet Asiri, harekatın ilk 15 dakikasında hedeflenen bölgelerin vurulduğunu ve Husilerin kontrolü altında olan bazı uçakları, tankları, uçaksavar ve sam füze sistemlerini imha ettiklerini söyledi.

Operasyonların devam ettiğini dile getiren sözcü Asiri, "İhtiyaç olduğu sürece operasyonlar devam edecek. Ta ki hedefe ulaşana kadar." şeklinde konuştu.

"Hava operasyonu hedefleri açıktı" diyen Tuğgeneral, operasyona destek veren ülkelerin Suudi Silahlı Kuvvetleri ile birlikte hareket ettiğini, operasyonlar tamamlana kadar isyancılara herhangi bir yardımın ulaştırılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. 

Dün gece düzenlenen operasyonlara katılan uçakların büyük bir çoğunluğunun Suudi Kraliyet uçaklarına ait olduğunu dile getiren koalisyon güçleri sözcüsü, Yemen'e istikrar ve güvenliğin tekrar dönmesini hedefleyen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri arasında bir bütünlük olduğunu söyledi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Husi lider: Suudi Arabistan bu ahlaksızlığın bedelini ödeyecek

SONRAKİ HABER

Sarayburnu'nda erkek cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...