26 Mart 2015 17:02

EMEP: Yemen'e müdahale kabul edilemez

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’e başlatılan müdahaleye tepki göstererek, müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’e başlatılan müdahaleye tepki göstererek, müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan şunları söyledi:

"Ortadoğu’da ve Arap bölgesinde mezhep ve aşiretler üzerinden yoğun çatışmalar sürüyor. Yemen içerisinde de süren bu çatışmada koalisyon güçlerini müdahalesi kabul edilemez. Bu müdahale Yemen halkının demokrasi ve özgürlük beklentilerin karşılık verecek bir müdahale değildir. 

Emperyalistler müdahalelerini geri çekmelidir. AKP Hükümeti de fikri olarak Sünni hilalin içindedir ve politikalarını bunun üzerine kurmuştur. Türkiye’nin koalisyon güçlerinin tarafı olması halinde Ortadoğu’da yaşananların bir yansıması da Türkiye’ye olacaktır. Dolayısıyla bu politikanın yaratacağı mezhep ve etnik çatışma Türkiye’yi yıkıma götürecektir. Bu nedenle Ortadoğu halklarını ve inançlarının dayanışması ve kardeşliği düne göre daha da önem arz arz etmektedir. Türkiye halkları da Ortadoğu halklarıyla dayanışma içinde olmalı ve Türkiye bu çatışmanın içerisinde yer almamalıdır."  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Salih Müslim'den insanlığa çağrı: IŞİD’i beraber yenelim

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesi taşeron işçilerinin grevi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...