26 Mart 2015 11:31

Zekeriya Öz’ün davasında duruşma ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerdiği iddia edilen tweet’leri retweet’lediği (paylaştığı) gerekçesiyle Zekeriya Öz hakkında ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan açılan davanın dava duruşması görüldü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerdiği iddia edilen  tweet’leri retweet’lediği (paylaştığı) gerekçesiyle Zekeriya Öz hakkında ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan açılan davanın dava duruşması görüldü. Düzce Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya Öz ve avukatı katılmadı. Mahkeme heyeti, Öz’ün savunması için İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi ile Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine ayrı ayrı talimat yazılmasına karar vererek, duruşmayı 7 Nisan tarihine ertelendi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında cumhurbaşkanına hakaret içerdiği ileri sürülen  tweet’leri  paylaştığı için hakkında önce ‘Kamu görevlisine hakaret ve tehdit’ suçundan dava açıldı. Öz hakkında aynı paylaşım nedeniyle bir de  ‘Kamu görevlisine hakaret’ iddiasıyla dava açıldı. ‘Hakaret ve tehdit’ suçlamasıyla açılan ilk dava da 7 Nisan tarihinde aynı mahkemede görülecek. (Düzce/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nikel madeni tarımı bitiriyor

SONRAKİ HABER

Saç çeken polis davası karara kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...