25 Mart 2015 11:01

Kendisine tecavüz eden akrabasını öldüren Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 2012 yılında kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gider'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Nevin Yıldırım'a mübbet hapis cezası verildi. Karar duruşması için adliye önüne gelen kadınlara polis savcı talimatıyla saldırdı.

Paylaş

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 2012 yılında kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gider'i öldürdüğü gerekçesiyle  yargılanan Nevin Yıldırım'a mübbet hapis cezası verildi. Karar duruşması için adliye önüne gelen kadınlara polis savcı talimatıyla saldırdı.

Isparta'da  2012 yılında kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gider’i öldürdüğü gerekçesiyle  Nevin Yıldırım’a  müebbet hapis cezası verildi. Yalvaç Adliyesinde görülen davada Yıldırım’a müebbet hapis cezası verilmesini gazetemize değerlendiren İstanbul Feminist Kolektif Üyesi Avukat Meriç Eyüpoğlu, “Nitekim gerçek adalet değil erkek adalet işledi. Erkek şiddeti dosyalarında ‘pişmanım’ diyene iyi hal indirimi, ‘beni aldattı’ diyene haksız tahrik indirimi uygulayan erkek yargı, Nevin’e verebileceği en yüksek cezayı verdi. Feministler olarak kadın cinayetlerinde erkeklere gösterilen hoşgörünün, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimleriyle cezalarının kuşa çevrilmesine yol açan cinsiyetçi yargı sisteminin Nevin’i mahkum edeceğini en baştan beri bildiklerini söyleyen Eyüpoğlu, Nevin’in yalnız olmadığını ifade etti. 

Olayın meydana geldiği köyün küçük bir köy olduğunu ve Nevin’e Nurettin Gider tarafından tecavüz edildiğinin tüm köy tarafından bilindiği halde görmezden gelindiğine dikkat çeken Eyüpoğlu, “Bu yüzden Nevin için hayatını kurtarabilmesinin tek şartı maktulü öldürmekmiş. Nevin’i hayatına sahip çıkmak için öldürmek dışında hiçbir seçenek bırakmayan erkek şiddetinin hüküm sürdüğü bu topraklarda yaşayan tüm kadınlar gibi bizler de, Nevin’in sesini, öfkesini, isyanını duyduk ve anladık” dedi. 

SAVCI TALİMATIYLA KADINLARA SALDIRI

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 2012 yılında kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gider'i öldürdüğü gerekçesiyle  tutuklu yargılanan Nevin Yıldırım'ın karar duruşması için adliye önüne gelen kadınlara polis saldırdı. 

Yalvaç Adliyesi'nde görülen duruşmayı izlemek için gelen feminist kadınlar önce adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamanın ardından adliyeye girmek isteyen kadınlar içeri alınmadı. İçinde avukatlarında bulunduğu grup, polis tarafından darp edildi.

Yaralananların olduğu olaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Feminist Kollektif, savcının "Almayın bunları içeri" şeklinde talimat verdiğini ardından da kadınların adliye binasından zorla çıkarıldığını belirtti.  Yapılan yazılı açıklamada, merdivenlerden itilen kadınların olduğu ifade edilirken, “ Düşüp başını vuran, yaralanan kadınlar  oldu. Dört kişi başsavcıyla görüşmek istediğinde ise yalnızca  iki kişi içeri alındı” denildi.  

Başsavcının görüştüğü kadınlara müdahale talimatını kendisinin verdiğini söylediği de belirtilirken, şöyle devam edildi:  “Kadınların adliyenin güvenliğini tehdit ettiklerini iddia ederek kimseyi içeri almadi. Duruşma hakiminin de ‘Hiçbir izleyici istemiyorum’ dediği öğrenildi. 

Duruşma sonucunda, Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verildiği açıklandı. (Isparta/EVRENSEL)  

 

 

ÖNCEKİ HABER

Kaçeroğlu'nun vurulduğu anın görüntüleri ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Yüksel Caddesi'nde bıçaklı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...