24 Mart 2015 13:46

Ana okullarında gizliden din dersi veriliyor!

Erzincan’da iki anaokulu müdürünün Diyanet İşleri Başkanlığı'yla yaptığı protokollerde çocuklara 1 yıldır din dersi verildiği ortaya çıktı. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Erzincan’da iki anaokulu müdürünün Diyanet İşleri Başkanlığı'yla yaptığı protokollerde çocuklara 1 yıldır din dersi verildiği ortaya çıktı. Müdürlerin imzaladığı protokolde şu ifadeler yer alıyor: “ Okullarımız ve Müftülük arasında imzalanan protokol ile 1 yıl boyunca Kur’an-ı Kerim dersi alan öğrencilerimizin ‘Kutlu Doğum Programına’ katılmanızdan onur duyarız.” 

Eğitim Sen olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokollerle eğitim sisteminin dinselleştirilmeye çalışıldığını, eğitimi dinselleştirmek için yasalarla yapılamayanın protokoller aracılığıyla yapıldığı belirtildi. 19. Milli Eğitim Şurası’nda “Kutlu Doğum Haftası”nın eğitim programı içerisinde belirli gün ve haftalar kapsamına alınmasına dair sunulan önerilerin Eğitim Sen'in muhalefetine rağmen kabul edildiği hatırlatılan açıklamada, tavsiye niteliğindeki kararın uygulamaya geçeceğinin bu örneklerle görüldüğü ifade edildi. 

BİLGİ YARIŞMALARI ARTIK DİN İÇİN!

Ayrıca açıklamada İstanbul Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı protokolleri ilişkin okullara gönderdiği yazıya da dikkat çekildi. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara yolladığı yazı ise şöyle: “Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri' kapsamında 'Hz. Muhammed’in Hayatı' konusunda yapılacak bilgi yarışmasına hazırlık amacıyla 'Gül Peygamberim', 'Siyer-i Nebi' ve 'Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim' başlıklı kitapların tüm öğrencilere ulaştırılması ve etkinliğin 30 Mart - 8 Nisan arası sonuçlandırılması istenmektedir” (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sefer halindeki metrobüs alev alev yandı

SONRAKİ HABER

Arınç'ın damadından Gökçek'e yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa