20 Mart 2015 17:14

‘Su şişesiz parasız verilmeli’

Paylaş

Yusuf YAVUZ
Isparta

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğr. Üy. Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, suyun bir insan ve canlı hakkı olduğunun altını çizerek, “İnsanca yaşam için gerekli temiz su miktarı ücretsiz olarak verilmeli. Su meta olmamalı ve şişelenmemelidir” görüşünü dile getirdi.

Suyun fabrikalarda üretilemeyen doğal bir varlık olduğuna dikkat çeken Kesici, “Suyun fabrikası deniz, göl ve akarsulardır. Toprak, hava ve suyun korunması bu açıdan çok önemli. Sağlıklı temiz kullanılabilir su; içerisinde kirleticilerin bulunmadığı ve gerekli çözünmüş faydalı mineral maddeleri yeterli oranda içeren sudur. Bir toplumun güvenli ve kolayca erişilen bir su kaynağı varsa, herkesin daha sağlıklı olma şansı vardır” ifadelerini kullandı.

‘ÜCRETSİZ VERİLMELİ’

Toplumun yeterli,sağlıklı ve kaliteli suya erişimini sağlayacak önlemleri almanın devletin temel görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, suyun ticari bir meta olmaması ve şişelenmemesi gerektiğinin altını çizdiği açıklamasında, “Su her şeydir. Bu nedenle su yaşam için en temel insan ve canlı hakkıdır. Bu haktan kesinlikle vazgeçilmemelidir. Su kaynaklarında ve kullanımında kamu mülkiyetinden vazgeçilmemelidir. İnsanca yaşam için gerekli temiz su miktarı ücretsiz olarak verilmelidir. Meta olmamalı ve şişelenmemelidir” görüşünü dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

TEM'de durdurulan otomobilden cephane çıktı

SONRAKİ HABER

Liselerde ‘dönüşüm’ alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...