17 Mart 2015 04:24

Bodrum'da mülteci teknesi battı: 5 ölü

Bodrum'dan Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) adasına geçmek isterken içerisinde Suriyeli mültecilerin bulunduğu tekne battı, 5 mülteci hayatını kaybetti, 8 mülteci kurtarıldı. Kurtarma ve arama çalışmaları devam ediyor.

Paylaş

Bodrum'dan Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) adasına geçmek isterken içerisinde Suriyeli mültecilerin bulunduğu tekne battı, 5 mülteci hayatını kaybetti, 8 mülteci kurtarıldı. Kurtarma ve arama çalışmaları devam ediyor. 

Bodrum'dan 5 mil uzaklıktaki Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına geçmek için gece yarısı denize açılan mültecilerin bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine sevk edilen 3 sahil güvenlik botu ve bölgedeki balıkçılar tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda teknenin fırtınada su alması üzerine batması ile denize düşen ve Suriyeli oldukları belirtilen 16 mülteciden 8'i sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Can yelekleri sayesinde yaklaşık 1 saat suda kalan mültecilerin hipotermiye girdikleri ve kaldırıldıkları Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları belirtildi. 5 erkek mülteci kaçağın ise denizde bulunan cesetleri Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Kara Ada ile Haremtan Burnu arasındaki 3 millik uzaklıkta 3 sahil güvenlik botu tarafından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

KAYIP 3 MÜLTECİ ARANIRKEN, 46 KİŞİLİK BAŞKA BİR GRUP KURTARILDI
 
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri fiber teknenin batması sonucu 5 kişinin öldüğü, 8 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı faciada, kayıp 3 mülteciyi arama çalışmaları sürüyor. Arama çalışmaları sırasında Sahil Güvenlik ekipleri Karaada açıklarında, bindikleri 7 metrelik lastik bot su alan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 46 kişilik Suriyeli başka bir mülteci grubunu fark ederek kurtardı.

Bodrum'da devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Botu, bugün saat 00.05'te, Karaada yakınlarında denizde bitkin halde bulduğu Suriyeli bir mülteciyi kurtardı. Mültecinin ifadesinden yasadışı yollardan Bodrum'a 5 mil mesafedeki Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışırken bindikleri küçük fiber teknenin birkaç dakika önce su alıp, battığı öğrenildi. Teknede Suriye ve Irak uyruklu toplam 15 mültecilerin daha bulunduğunun belirlenmesi üzerine bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Gece boyunca Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 5 bot, Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut ve 1 helikopter ile bölgede arama yapıldı. 1'i kadın 7 mülteci daha sağ kurtarıldı. 5 Suriyeli'nin ise cesedine ulaşıldı. 

İKİNCİ FACİADAN DÖNÜLDÜ

Kayıp olan 3 mütleciyi arama çalışmaları sürdürülürken, saat 06.05'te Sahil Güvenlik ekipleri, Karaada önlerinde 7 metrelik lastik botta başka bir mülteci grubuna rastlandı. Batan fiber teknedeki kaçaklarla birlikte denize açıldıkları sanılan lastik bottaki 3'ü çocuk, 3'ü kadın toplam 46 Suriyeli, 302 nolu Sahil Güvenlik botuna alındı. Bindikleri su alan lastik bottan son anda kurtarıldıkları öğrenilen 46 Suriyeli, işlemlerinin ardından bölgeye çağırılan iki küçük Sahil Güvenlik botuna aktarılarak jandarmaya teslim edilmek üzere Akyarlar İskelesi'ne götürüldü. (DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen maden işçilerinden 'ocaktan çıkmama' eylemi

SONRAKİ HABER

Yaz saati uygulaması 29 Mart Pazar günü başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...