16 Mart 2015 09:05

Bir tonluk kum çuvalı altında kalan işçi öldü

Düzce'in Gümüşova ilçesinde meydana gelen iş kazasında bir tonluk kum çuvalının altında kalan Yusuf Gül(23) isimli işçi hayatını kaybetti.

Paylaş

Düzce'in Gümüşova ilçesinde meydana gelen iş kazasında bir tonluk kum çuvalının altında kalan Yusuf Gül(23) isimli işçi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza Gümüşova ilçesinde Merkez Mahallesi Şifalısu caddesinde faaliyet sürdüren Demirtaş Metal Aliminyum fabrikasında geçtiğimiz perşembe günü meydana geldi. Kaza işyerinde içerisinde metal kumu dolu olan birer tonluk çuvalların istiflendiği yerden üstteki çuvalın yerinden kayarak devrilmesiyle meydana geldi. Bir tonluk çuvalın altında kalan işçi Yusuf Gül olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili savcının iş yerinde yaptığı ilk tespitlerde gerekli güvenlik önleminin alınmadığı belirlendi.

Savcılık incelemesi ve otopsi sonrası Yusuf Gül'ün cenazesi ertesi gün memleketi Aksaray'da toprağa verildi. 

İş kazasında hayatını kaybeden Yusuf Gül'ün ailesi gerekli güvenlik önlemi almayan işyeri hakkında suç duyurusunda bulundu. Gül ailesi gerekli denetimlere yapmayan devlet kurumlarına tepki gösterdi. Ablası Duduhan Karakuş, "Devletimiz ne iş yapar? Daha böyle kaç tane Yusufumuzu kaybettikten sonra düzelecek, denetlenecek böyle iş yerleri. Biraz insanlarınızla ilgilenin. Bu insanlar nasıl yaşıyor, ne yiyor, ne içiyor, ne giyiyor, nerede yatıyor, nerede kalkıyor, hangi şartlar altında çalışıyor, huzurlu mu, huzursuz mu? Bunlarla uğraşın biraz. İnsanlığa değer verin biraz. Bu insanlara sahip çıkmak için sizden birinin ölmesini mi bekleyeceğiz ? O kadar çok söz var ki söylenecek ama Yusufum gittikten sora neye yarar ki." şeklinde acılarını dile getirdi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın en yüksek vergisini ödüyoruz

SONRAKİ HABER

Avrupa Alevi Birlikleri: HDP’nin barajı aşması son derece önemli bir sınav

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...