15 Mart 2015 11:34

Yoksulluk, sağlıksız beslenme nedeni!

Tüketici Hakları Derneği (THD), 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü Nedeniyle, “Türkiye’de Sağlıksız Gıda ve Beslenme Bozukluklarının Mevcut Durumu ve Sonuçları” konusunda Kızılay AVM önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Tüketici Hakları Derneği (THD), 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü Nedeniyle, “Türkiye’de Sağlıksız Gıda ve Beslenme Bozukluklarının Mevcut Durumu ve Sonuçları” konusunda Kızılay AVM önünde basın açıklaması yaptı. THD Başkanı Turan Çakır, sağlıksız beslenmenin yoksulluktan kaynaklandığını söyledi.

Açıklama öncesinde Ankaralılara sağlıklı besine erişe bilmek için bildiri dağıtıldı. Sağlıklı yaşam için bisiklet yolları yapılmasını isteyen Bisikletliler Derneği de eyleme destek verdi. Yoksulluğun kaliteli besine erişebilmenin önünde engel olduğunu ifade eden  Çakır, “Toplumuzun açlık sınırında yaşayan kesiminde sorun daha çok ağırlaşmaktadır. Düşük gelir düzeyi nedeniyle halkımızın ezici çoğunluğu sağlıksız beslenmek zorunda bırakılmaktadır” dedi.

2 YAŞINDAKİ ÇOCUKTA KARACİGER YAĞLANMASI

Sağlıksız beslenmenin ciddi sağlık sorunlarına  yol açtığına dikkat çeken Çakır, “Obezite, hipertansiyon, şişmanlık, kemik erimesi, karaciğer yağlanması, diyabet, kalp-damar hastalıkları kansızlık, kanser, alerji sağlıksız beslenme nedenidir. Bu konu öyle boyutlara vardı ki 2, 3 yaşındaki çocuklarda karaciğer yağlanması yaşanıyor” diye konuştu. AKP Hükümeti’ne sorunun çözümü için çağrıda bulunan Çakır, “Tüm yoksulların sağlıklı ve yeterli gıdaya erişebilmesi için gerekli ekonomik ve sosyal önlemler alınmalıdır” dedi. Açıklama sonrasında bildiri dağıtımına devam eden THD'liler ve bisikletliler Ankara sokaklarında tüketiciyi bilgilerinden yazıların yer aldığı tişörtlerle dolaştı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kadın Yürüyüşü Didim’de

SONRAKİ HABER

İnşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...