10 Mart 2015 15:18

Yozgat’ta öğrenciler 4 saat sonra polis eşliğinde okuldan çıktı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde linç tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kürt öğrenciler 4 saat sonra polis gözetiminde evlerine giderken, saldırılara karşı tedbir tedbir alınmasını istedi. belirterek yardım talebinde bulundu.

Paylaş

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladıkları gerekçesi ile ülkücüler tarafından linç edilmek istenen bir grup Kürt öğrenci, fakültede mahsur kalmış durumda. DİHA’yı arayan öğrenciler, çoğunluğu dışardan getirilmiş 400 yüz civarı ülkücü tarafından her an linç edilebileceklerini belirterek yardım talebinde bulundu. 

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde okuyan bir grup Kürt öğrenci 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladıkları gerekçesi ile yüzlerce kişilik ülkücü grubun saldırısına uğradı. DİHA'ya ulaşan öğrencilerden Mehmet Naim Aslan, 8 Mart tarihinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik yapmak istediklerini ifade etti. Üzerinde bir çok dilde "Kadın, yaşam, özgürlük" yazan bir pankart taşıdıklarını ve bu nedenle de ülkücü grupların eylemlerini provake ederek kendilerine saldırdığını aktaran Aslan, bugün de bazı ülkücülerin, arkadaşlarına tahrik edici ifadeler kullanarak olay çıkarmak istediği bilgisini aldıklarını kaydetti. Bu nedenle kendilerini savunabilmek için bir araya geldiklerini aktaran Aslan, bunu gören ülkücü grupların fakülte önünde toplanmaya başladığını ve kendilerinin de fakülte binasında mahsur kaldıklarını söyledi. 

'HER AN LİNÇ EDİLEBİLİRİZ'

Kürt öğrencilerin fakülte binasında beklediklerini, yerel basının da kendileri ile ilgili olarak bir linç kampanyası başlattığına dikkat çeken Aslan, kentte "vatan haini" ilan edildiklerini kaydetti. Aslan, polisin de olay yerinde olduğunu ancak hiç bir şekilde müdahalede bulunmadığını belirterek, "Şu anda binadan çıkamıyoruz. 25 kişi içerde mahsur. Burada yaklaşık 400 ülkücü var, bunların çok küçük bir kısmı öğrenci, diğerleri hep dışarıdan taşınarak getirilmiş ülkü ocakları mensupları kişiler. Can güvenliğimiz yok. Her an linç edilebiliriz. Birilerinin duruma müdahale etmesini istiyoruz" dedi. 

ÖĞRENCİLER 4 SAAT SONRA POLİS EŞLİĞİNDE EVLERİNE GİTTİ

Ülkücüler tarafından linç edilmek istenen öğrenciler 4 saatin ardından mahsur kaldıkları fakülteden polis eşliğin de evlerine götürüldü. Öğrenciler gergin bekleyişin sürdüğünü, her gün aynı sorun ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, soruna çare bulunmasını istedi.

(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de gözaltına alınan 6 öğrenci bırakıldı

SONRAKİ HABER

Naklen yayın ihalesini Kulüpler Birliği Vakfı yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa