08 Mart 2015 17:26

Makinelerini kaçıran patronu yakaladılar

Kastamonu’da sahipleri iflas eden tekstil fabrikasının yöneticileri, gece yarısı makineleri kamyona yüklerken paralarını alamayan işçiler tarafından yakalandı.

Paylaş

Gürkan YILMAZ

Kastamonu’da sahipleri iflas eden tekstil fabrikasının yöneticileri, gece yarısı makineleri kamyona yüklerken paralarını alamayan işçiler tarafından yakalandı.

Kuzeykent Mahallesi’nde 10 yıldır bir firmaya fason üretimi yapan tekstil fabrikası, işlerin iyi gitmemesi nedeniyle iflas etti. Bunun üzerine kente gelen fabrika sahibi Rıdvan Yücesoy ve bazı yöneticiler, gece yarısı işçilerden gizli şekilde 62 dikiş makinesinden bazılarını kamyonlara yükleyerek kaçırmak istedi. 

İŞÇİ MAKİNELERE ELE KOYDU

Dikiş makinelerinin kamyonlara yüklendiğini gören işçiler, diğer arkadaşlarına da haber vererek fabrika önünde toplandı. 2 aylık ücretleri, 6 aydır da fazla mesai alacakları ödenmeyen 80’i kadın 130 işçi, kamyonlara yüklenen dikiş makinelerini alacaklarına karşılık el koydu. Patron Yücesoy, geçen yıl bir şirket adı altında fason çalıştırdıklarını ve iflas ettiklerini belirterek, “Çalıştığımız şirket ‘Biz size yardımcı olalım yeniden fabrikayı kuralım’ dediler. Yeniden kurduk. O günden beri çalışıyoruz. Son dönem işlerin aksaması ile işçilerin aylıklarını ve mesai ücretlerini veremedik. Şirkette bizi desteklemeyi bıraktı. Bu durumda işçi arkadaşlara bir şey diyemiyorum” dedi.

Bunun üzerine işçiler, polisi arayarak firma sahibi hakkında şikayetçi oldu. Polis, ifadesinin ardından Yücesoy’u serbest bıraktı. Yücesoy, yaklaşık 300 bin lirayı bulan işçi alacaklarının en kısa zamanda ödeneceği sözünü verdi. (Kastamonu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçisi can verdi

SONRAKİ HABER

Kobanê direnişi kadınların barbarlığa yanıtıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...