08 Mart 2015 13:32

Yozgat’ta 8 Mart’ta kadınlara ülkücü saldırı

Yozgat’ta Bozok Üniversitesi’nde kadın öğrencilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapmak istediği açıklamaya ülkücüler saldırdı.

Paylaş

Yozgat’ta Bozok Üniversitesi’nde kadın öğrencilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapmak istediği açıklamaya ülkücüler saldırdı. 

Saat 12.00 sıralarında karanfil dağıtan kadın öğrenciler, Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapmak için toplandıkları sırada sayıları 100- 150 arasında değişen ülkücü bir grup öğrencilerin üzerine yürüdü. Polis engellemesinin ardından basın açıklamasının yapıldığı sırada ülkücü grup, kadınlara ve öğrencilere küfürler ve tehditler savurarak, kadın öğrencilere saldırmak istedi. Kadın öğrenciler kışkırtmalara ve polise rağmen basın açıklamalarını bitirdiler. Açıklamanın bitmesiyle ülkücü grup daha da kalabalıklaştı. Ülkücü grup saldırıya geçerek kadın öğrencilere taciz, hakaret ve tehditlerde bulundu. 

Açıklamanın ardından ülkücü grup ara sokaklarda öğrencileri, “Artık yaşamıyorsunuz, hepiniz öldünüz” ve küfürler ederek, kovaladı. Eylem yerinden ayrılan öğrencilerin ardından, ülkücü grup slogan ve tehditlerle, öğrencileri takibe aldı. Yozgat’ta ilk kez 8 Mart kutlaması yapılırken, kentte gerginliğin sürdüğü bildirildi. (YozgatEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 Mart’ta alanlarda direnişi büyütüyoruz!

SONRAKİ HABER

Kayseri'de coşkulu 8 Mart kutlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...