06 Mart 2015 18:59

'Esad ile ilişkiler yeniden kurulmalı, Türkiye ile bağlar gözden geçirilmeli'

Fransa’da aşırı sağ, Ulusal Cephe lideri Marie Le Pen, ülkenin dış politikasında kapsamlı bir revizyona gidilmesi gereğini savundu. Le Pen bu çerçevede Suriye rejimi ile ilişkilerin yeniden tesis edilmesini, Katar ve Türkiye ile bağların ise gözden geçirilmesini istedi.

Paylaş

Marie Le Pen, İngiliz Financial Times ile yaptığı mülakatta Fransa’nın avro sisteminden çıkması çağrısını yaptı. Fransız laikliğe karşı saldırılara “sıfır tölerans” gösterilmesini,  ülkedeki camilerde “Fransızca konuşan” imam zorunluğunu savunan Le Pen, yurt dışında savaşan çifte uyruklu Fransızların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi.  

Fransa’da 2017 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde olası galip olarak görülen Marie Le Pen, Fransa’nın dış politikasında “radikal reform” gerektiğini ifade ettiği mülakat sırasında bu çerçevede Fransa’nın Esad rejimi ile ilişkilerinin yeniden tesis edilmesini, terörizmi desteklediklerini iddia ettiği Katar ve Türkiye ile bağların ise gözden geçirilmesini istedi.

Marie Le Pen, ABD’nin bölge politikalarını sert dille eleştiriler yönelten ve İŞİD’in sadece mücadeleye Rusya dahil edilirse yenilgiye uğratılabileceği görüşünü de dile getirdi. Fransız hükümetinin Ukrayna konusunda “büyük ölçüde yanlış politikaları” izlediğini savunan Le Pen, AB ve ABD’nin Rusya’ya yönelik tutumlarını ise “aptallık” olarak niteledi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Hollande, Ermeni Soykırımı etkinliğinde konuşacak

SONRAKİ HABER

Medyanın son 3 yılı: Tutuklama sansür işten atma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...