06 Mart 2015 18:44

ÖSYM'den şifresini kaybeden adaylar için açıklama

ÖSYM, 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) başvuran adaylardan, şifrelerini kaybeden veya unutanların, 'https://ais.osym.gov.tr' adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebileceğini belirtti.

Paylaş

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 15 Mart 2015 tarihinde yapılacak YGS’ye başvuran adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden edinebiliyor.

Aday şifrelerini kaybeden veya unutan adaylar ise yeni şifrelerini ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilecek.

Bunun için belirtilen internet adresinden “şifremi unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekecek. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya YGS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine geçerli nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorunda olacak. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

KCK’den 8 Mart açıklaması

SONRAKİ HABER

Ankara Valisinden 8 Mart açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...