06 Mart 2015 13:45

DBP’den açlık grevindeki öğrencilere destek

Bingöl'e gelen DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Bingöl Üniversitesi'nde açlık grevindeki öğrencilere destek için HDP il binası önünden kalabalık bir grupla yürüyerek Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Bingöl'e gelen DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Bingöl Üniversitesi'nde açlık grevindeki öğrencilere destek için HDP il binası önünden kalabalık bir grupla yürüyerek Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Bingöl Üniversitesi öğrencilerinin haklarında çeşitli gerekçelerle açılan soruşturmalar ve bu soruşturmalar sonucunda verilen disiplin cezalarına karşı başlattıkları açlık grevine destek verdiklerini söyleyen Ayna, öğrencilerin bu direnişinin yanında yer alacaklarını söyledi. Öğrencilerin taleplerine değinen DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, şöyle konuştu:

"Taleplerinin hepsi, demokratik taleplerdir. Hepsi öğrenci olmanın gereğini yerine getirme talepleridir. Üniversite öğrencileri Türkiye'nin geleceğini oluşturuyor. Üniversitelerde neden eğitim görüyor öğrenciler? Neden geçlerimizi üniversitelere gönderiyoruz? Çünkü onlar, Türkiye'nin geleceğini yaratacak olanlardır. Üniversiteler birer bilim yuvası, üretim yuvası değil midir? Polisin orada ne işi var? Elbette ki polis bir devlet memurudur. Polis kendi keyfine göre kalkıp Üniversiteye gitmiyor. Rektör ve üniversite yönetimi davet ettiği için üniversiteye giriyor polis. Bu işin sorumlusu başta Bingöl Üniversitesi'nin rektörü ve idaresidir. Sonra hükümettir. Demokrasinin olduğu yerde, öğrenciler basın açıklaması yaptı diye okuldan uzaklaştırma alamaz."

‘VALİ VE REKTÖR GÖRÜŞME TALEBİMİZİ KABUL ETMEDİ’

Daha sonra açlık grevi yapan öğrencileri ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, burada yaptığı açıklamada ise, öğrencilerin yanına gelmeden hem Vali hem de Üniversite Rektörü ile görüşmek istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Biz sorunu nasıl çözeriz diye uğraşırken görüşme taleplerimiz kabul edilmedi. Yani biz bir uzlaşma arayalım, çözelim hem genç arkadaşlarımıza yazıktır, açlık grevlerini bitirsinler, hem okul zamanıdır, bunların tümünü düşünerek bir çözüm yolu nasıl buluruz amacıyla talep ettik, ancak reddettiler. Bunun üzerine Ankara'da YÖK Başkanı'ndan randevu istedik. Madem öyle biz yerelde çözecekken gidelim merkeze o zaman dedik. YÖK başkanıyla konuştuk yaklaşımı pozitifti, özelikle 'bu basın açıklamaları öğrencilerin hakkıdır' diyen bir yaklaşımı vardı ve Rektörle görüşeceğini söyledi. Rektör görüşme talebimizi reddetti. YÖK Başkanı görüşme talebimiz kabul etti." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Asker cenazesinde bakana 'uçakları niye değiştirmiyorsunuz' tepkisi

SONRAKİ HABER

Soma polisinden 'ideolojik çatışma' tatbikatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...