05 Mart 2015 19:21

Aydıntaşbaş: 21. yüzyıl kadınların yüzyılı olacak

Gazeteci-yazar Aslı Aydıntaşbaş, Diyarbakır Barosu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen söyleşide, 21. yüzyılın kadınların yüzyılı olduğunu ifade ederek, kadın mücadelesinde kadınların sınırları zorlaması gerektiğinin altını çizdi.

Paylaş

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen söyleşinin konuğu gazeteci-yazar Aslı Aydıntaşbaş oldu. Baro Seminer Salonu'nda düzenlenen "Toplumda Kadın Algısı ve Medyanı Rolü" başlıklı söyleşiye Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yanı sıra baroya kayıtlı çok sayıda avukat katıldı. 

Konuşmasına 21. yüzyılın kadınların yüzyılı olacağını ifade ederek başlayan Aslı Aydıntaşbaş, kadınların verdiği mücadelenin dünya genelinde önemli bir noktaya ulaştığını ifade etti. Aydıntaşbaş, buna örnek olarak ise Diyarbakır'ı gösterdi. Aydıntaşbaş, kentteki egemen siyasi anlayıştan dolayı kadınların yaşamın birçok alanında ön planda olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında kadınlarda başarı ve beğeni arasında ters orantı olduğunu ifade eden Aydıntaşbaş, erkekler için bu durumun tam tersi olduğunu ve bunun yıkılması gerektiğini söyledi. Kadınların yaşamın tüm alanlarında yer alınması gerektiğini ancak bunun da ilk olarak bireyin kendisini teşvik etmesiyle mümkün olacağını da dile getiren Aydıntaşbaş, TBMM'yi örnek göstererek, Meclis'in genelinin erkek karakterde olduğunu vurguladı. 
Kadınların verdiği mücadeleye ilişkin "sınırları zorlamalıyız" diyen Aydıntaşbaş, Rojava'daki kadınların toplum nezdindeki yerine de işaret ederek, bu coğrafyada buna benzer başka bir örneğin olmadığına dikkat çekti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erek Dağı'na orman kurulacak

SONRAKİ HABER

HSYK, AYM raportörlerini değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...