05 Mart 2015 18:41

Barış Anneleri: 8 Mart'ta barışı haykıracağız

İzmir Barış Anneleri Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde devam eden 'Çözüm sürecini' müzakereye dönüştürülmesi için, büyük bir coşku ve kararlıkla alanlarda olacaklarına dikkat çekti.

Paylaş

İzmir'deki Barış Anneleri Meclisi, taleplerini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına taşıyarak, güçlü bir şekilde haykıracak. Anneler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde devam eden "Çözüm sürecini" müzakereye dönüştürülmesi için, büyük bir coşku ve kararlıkla alanlarda olacaklarına dikkat çekti. 

İzmir Barış Anneleri Meclis Üyesi Medine Kaymaz, yıllardır Kürt kadınların yüreğinin yandığına işaret ederek, barışın bir an önce gelmesini talep etti.

Kaymaz, Kürt kadınlarının çocuklarının yıllardır cezaevlerinde, dağlarda göremediğini ve 8 Mart'ın tüm annelerinin çocuklarına kavuştuğu bir gün olmasını diledi.

Tek umutlarının gelecek barışla 40 yıldır döktükleri gözyaşının dinmesini isteyen Kaymaz, "Artık savaş istemiyoruz. Bu kan dursun, anneler ağlamasın. 8 Mart'ta diğer günlerde barışı istemeye devam edeceğiz. Çok derin acılar yaşadık. Yaşadığımız acıya rağmen barış, kardeşlik ve eşitlik diyoruz" şeklinde konuştu. 

Esma Ergin isimli anne de, "Biz kendi köyümüzde olduğumuzda baharın gelişini, açılan çiçeklerle, doğaya yayılan koku ile anlardık. Fakat devlet bizim köyü yakıp bizi metropollere sürgün etti. Umut ediyoruz ki bu 8 Mart barışa vesile olsun ki köylerimize dönebilelim" dedi.

Kadına yönelik şiddete dikkat çeken Ergin, özellikle Kürt kadınlarının alanda çıktığında devletin büyük bir şiddetine maruz kaldığını söyledi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Chavez için anma...

SONRAKİ HABER

Erkekler, Şubat'ta 21 kadın öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa