05 Mart 2015 18:32

Ramazan Fırat cinayetinde ev arkadaşları tutuklandı

Lüleburgaz İlçesi’ndeki evinde boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Kırklareli Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Ramazan Fırat'ı Kürt olduğu için öldürdüğü iddia edilen ve ülkücü olduğu bildirilen 3 ev arkadaşı 5 günlük gözaltı ve sorgunun ardından çıkartıldıkları mahkemede tutuklandı.

Paylaş

Lüleburgaz İlçesi’ndeki evinde boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Kırklareli Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Ramazan Fırat'ı  Kürt olduğu için öldürdüğü iddia edilen ve ülkücü olduğu bildirilen 3 ev arkadaşı 5 günlük gözaltı ve sorgunun ardından çıkartıldıkları mahkemede tutuklandı.

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümü 1’nci öğrencisi Ramazan Fırat, geçen Pazar günü Gündoğu Mahallesi Işık sokaktaki birlikte kaldığı 3 ev arkadaşı tarafından boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde buldu. Ev arkadaşları 21 yaşındaki Can Tavut, 19 yaşındaki Halil Çetin ve 21 yaşındaki Mustafa Karakuş hemen 112’yi arayıp yardım istedi. Eve gelen sağlık ekipleri, üniversite öğrencisi Fırat’ın öldüğünü tespit ederek polis ekiplerine bilgi verdi. Evde inceleme yapan polis ekipleri Fırat’ın boynundan bıçaklandığını, ellerinde de kesikler olduğunu belirledi. Ayrıca evin kapılarında herhangi bir zorlanmaya da rastlanmadı.

120 SAAT GÖZALTI

Soruşturma kapsamında ev arkadaşları Can Tavut, Halil Çetin ve Mustafa Karakuş geçen Pazar günü gözaltına alındı. Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler gece 03.00’e kadar birlikte oturduklarını, daha sonra uyuduklarını söyledi. Pazar günü öğle saatlerinde uyandıklarında salonda Ramazan Fırat’ı yerde hareketsiz gördüklerini öne süren 3 arkadaş, gece de herhangi bir ses duymadıklarını anlattı. Savcılık talimatıyla gözaltı süreleri uzatılan Can Tavut, Halil Çetin ile Mustafa Karakuş elleri önden kelepçeli ve çelik yelek giydirilerek farklı araçlarla tek tek adliyeye sevk edildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nden gelen Çevik Kuvvet ekibi de adliye ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. 

EV ARKADAŞLARI TUTUKLANDI 

Ramazan Fırat cinayetiyle ilgili ev arkadaşları 21 yaşındaki Can Tavut, 19 yaşındaki Halil Çetin ve 21 yaşındaki Mustafa Karakuş, çıkarıldıkları mahkemece ‘kasten adam öldürmek’ iddiasıyla tutuklandı.

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenci olan şüpheliler savcılık sorgularında bir süre önce yurttan ayrılarak beraber Gündoğu Mahallesi’nde ev kiraladıklarını söyledi. Geçen cumartesi gecesi kendi aralarında para toplayıp bakkaldan kola almak için kura çektiklerini anlatan Can Tavut, Halil Çetin ve Mustafa Karakuş, kuradan Ramazan Fırat’ın çıkmasına rağmen bakkala gitmediğini söyledi. Halil Çetin’in bakkala giderek kola ve yiyecek aldığını anlatan üniversite öğrencileri gece yarısından sonra herkesin uyuduğunu ve pazar öğle saatlerinde Ramazan Fırat’ı ölü bulduklarını tekrar ederek cinayet iddialarını kabul etmedi. 

Adliyeden geniş güvenlik önlemleriyle çıkarılan üniversite öğrencileri Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

Ramazan Fırat'ın akrabaları Fırat'ı aynı evde kaldığı öğrencilerin Kürt olduğu için öldürdüğün iddia etmiş ve ev arkadaşlarının ülkücü olduğunu söylemişti.Fırat'ın dayısı Mehmet Fırat, yeğeninin kimliğinden dolayı öldürüldüğünü söylemiş ve Yeğenim Ramazan'ın ülkücü olan gençlik tarafından işkence edilerek katledilmesi Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylarda öldürülen Fırat Çakıroğlu davası ile bağlantılıdır" demişti. (KIRKLARELİ)

Kürt öğrenci, ülkücü ev arkadaşları tarafından öldürüldü iddiası

 

ÖNCEKİ HABER

Bağlar’a 10 bine yakın ağaç dikilecek

SONRAKİ HABER

Ağaca ruh veren usta!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...