05 Mart 2015 15:48

Prag’da heyecan başlıyor

Prag’da dört gün sürecek olan 33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 28 altın madalya sahibini bulacak. Türkiye, bu yılki şampiyonaya 10 atletle katılıyor.

Paylaş

2015 salon takviminin en önemli buluşması olan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Prag’da start alıyor. İlk gün üç dalda eleme yarışmalarının yapılacağı etkinlikte ilk altınlar bugün sahibini bulacak. Erkekler ve kadınlarda toplam 28 altın madalyanın verileceği şampiyona, O2 Arena’da yapılacak. 
Ev sahibi Çek Cumhuriyeti, 400 metredeki yıldız atletleri Pavel Maslak ve Zuzana Hejnova, yüksekçi Jaroslav Baba, heptatlonda yarışacak Adam Helcelet’ten şampiyonluk bekliyor.

Atletizmdunyasi.com’un haberine göre organizasyonda geçtiğimiz yıl Avrupa’dan yılın atleti seçilen Fransız sırıkçı Renaud Lavillenie ve Hollandalı sprinter Dafne Schippers ile birlikte, Sifan Hassan, Ivet Lalova, Ruth Beitia, Ivana Spanovic gibi isimler de bulunuyor. Yarışmalarda dikkatle takip edilecek isimlerden birisi de, salon sezonunda 2.02’lik ülke rekorunu gerçekleştiren ve geçtiğimiz yıl Sopot’ta dünya salon şampiyonu olan Polonyalı yüksekçi Kamila Licwinko olacak. 

TÜRKİYE 10 KİŞİ İLE KATILIYOR

Türkiye ise organizasyonda gençlere ağırlık verdiği 10 kişilik bir kadroyla katılıyor. Avrupa Salon ikincisi İlham Tanui Özbilen 1500 metrede madalya ararken,  Zürih’te Türkiye’nin tek madalyasını getiren Ali Kaya da 3 bin metrede kürsüyü zorlayacak. Deneyimli Halil Akkaş ve doping cezasından dönen 2009 dünya üçüncüsü uzuncu Karin Melis Mey ve Türkiye 400 metre salon rekorunu yenileyen Yavuz Can, finalde kendilerine yer edinmenin planlarını yapacak. Ay-yıldızlı kafilede ayrıca kadınlar 60 metrede Nimet Karakuş ve Sibel Ağan, 400 metre erkeklerde Mehmet Güzel, 1500 metre erkeklerde Ramazan Özdemir, 3 bin metre kadınlarda da Özlem Kaya boy gösterecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurtlar için 'gerekirse vurun' iznine çevreciler tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Kanseri yendi sahalara döndü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...