05 Mart 2015 15:29

Meksika’da uyuşturucu karteli lideri tutuklandı

Meksika’daki ünlü uyuşturucu karteli Zetas’ın Lideri Omar Trevino Morales yakalandı. Morales’in dün sabah erken saatlerde ülkenin kuzeydeki Nuevo Leon eyaletindeki Monterrey kentinde asker ve polislerin ortak operasyonu sonucu tutuklandığı açıklandı

Paylaş

Meksika’daki ünlü uyuşturucu karteli Zetas’ın Lideri Omar Trevino Morales yakalandı.  Morales’in dün sabah erken saatlerde ülkenin kuzeydeki Nuevo Leon eyaletindeki Monterrey kentinde asker ve polislerin ortak operasyonu sonucu tutuklandığı açıklandı. Z-42 adıyla bilinen Morales uyuşturucu kaçakçılığı, adam kaçırma ve cinayet suçlamalarıyla ABD ve Meksika’da aranıyordu.

Omar Trevino Morales’in yakalanması için Meksika hükümeti 2 milyon dolar, ABD hükümeti de 5 milyon dolar ödül koymuştu.

Zetas kartelinin, ülkedeki uyuşturucu şebekeleri arasında en kanlı eylemleri düzenleyen gruplardan biri olduğu biliniyor.

2011 yılında Monterrey’deki bir gazinoya düzenlenen ve 52 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan kundaklama eyleminden ve 2012 yılında 48 kişinin öldürülerek başları kesilmiş halde bir yana yığılmasından da sorumlu tutuluyor.

Omar Trevino’nun, erkek kardeşi Miguel Angel’in 2013’te yakalanmasından bu yana Zetas kartelinin yönetimini yürüttüğü tahmin ediliyor. 

Meksika polisi birkaç gün önce de Servando “La Tuta” Gomez adlı bir diğer uyuşturucu liderini ele geçirmişti. Gomez, Michoacan eyaletindeki Tapınak Şövalyeleri kartelinin lideriydi. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

PFDK ceza yağdırdı

SONRAKİ HABER

IŞİD'den geriye talan edilmiş bir kent kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...