05 Mart 2015 11:05

Sağlıkçılar 13 Mart'ta g(ö)revde olacak!

Sağlık örgütleri, AKP hükümetinin 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'na karşı 13 Mart'ta greve çıkma kararı aldı.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir araya gelen sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde ‘Sağlıkta Dönüşüm’ programına karşı grevde olacaklarını ilan etti. Sağlık emekçilerinin taleplerini açıkladığı eylemde “Sağlıkta dönüşüm programıyla sağlıkta artmaya devam eden sorunların önüne geçmek için greve çıkıyoruz” denildi. 

SAĞLIKÇILAR NE İSTİYOR?
Burada bir konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç, sorunların çözülebilmesi için Sağlık Bakanlığından şu 5 acil taleplerinin olduğunu ifade etti:
Çalışma koşullarının düzeltilerek ‘çağdaş köleliğe’ son verilmesi;
- insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak ücret;
- fiili hizmet zammı;
- halkı tehdit eden sağlık eğitimi yerine nitelikli, bilimsel, ana dilinde ve parasız sağlık eğitimi;
- herkese eşit, parasız ve ulaşılabilir sağlık hizmeti. 

HEMŞİRELERDEN ÇAĞRI
Ege Üniversitesi Hastanesi hemşireleri, acil servis hemşire sayısının arttırılması, artı çalışma uygulamasının kaldırılması, döner sermayenin en üst limitten verilmesi, güvenli çalışma gibi talepleri için dün Başhekimlik önünde oturma eylemi yaptı. 
Hemşireler, 13 Mart’ta talepleri için iş bırakacaklarını belirterek, hastanede örgütlü olan tüm sendikalara birlikte mücadele ve üretimden gelen gücü kullanma çağrısı yaptı.
Öğle saatlerinde Başhekimlik önünde bir araya gelen hemşireler adına konuşma yapan SES İşyeri Temsilcisi Ezgi Onuroğlu, siyah tişört giyerek çalıştıkları için baskı gördüklerini belirterek, talepleri karşılanıncaya siyah tişört giymeye ve eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. Açıklamanın ardından bir saat oturma eylemi yapıldı. (HABER MERKEZİ)   

ÖNCEKİ HABER

Edirne ve Bursa'da iş cinayetleri: 2 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AKP'li Ensarioğlu'nun inşaatında işçilerin parası ödenmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa