05 Mart 2015 09:15

Bu kuaför 'çocuk gelin'lere ve 'kuma'lara hizmet vermiyor

Çocuk yaşta doğduğu toprakları terk ederek Fransa'ya yerleşmek zorunda kalan Süryani yurttaş Aryet Karagöl, yıllar sonra doğduğu topraklara geri dönerek açtığı güzellik salonunda işletmecilik yapmaya başladı. Karagöl, işlettiği güzellik salonunda küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarına ve kuma gelinlere hizmet vermeme kararı aldı.

Paylaş

Uzun yıllar Fransa'da yaşayan Karagöl, daha sonra eşi ve 3 çocuğuyla birlikte doğduğu Şırnak'ın İdil ilçesine geri döndü. Geri döndükten sonra ilçede bir güzellik salonu açan Karagöl, birçok genç kadına iş imkanı sağladı.

Açtığı salonda ilçe kadınlarına hizmet veren Karagöl'ün müşterilerinin başında ise gelinler geliyor. Bölgede çocuk yaşta evlendirilen küçük kız çocukları ve kuma evliliklerinin yaygın olduğunu fark eden Karagöl, radikal bir tutum sergileyerek küçük yaşta evlendirilenlere ve kuma evliliği yapan gelinlere hiçbir şekilde hizmet vermeme kararı aldı.

Karagöl kararı nasıl aldığını ise şu sözlerle dile getirdi: "Güzellik salonunun açılışından sonra ilk müşterimiz olarak bir gelin geldi ve yanında kendisinden yaşça biraz daha büyük bir kadın vardı ama çok üzgün görünüyordu. Gelinin hazırlığını tamamladıktan sonra kadına neden üzgün göründüğünü sorduğumda ise beni çok etkileyen ve kendimi kötü hissetmeme neden olan o sözleri işittim. Yani hazırladığımız gelinin kadının kuması olduğunu öğrendim." 

Karagöl, karşılaştığı bu olay sonrası bir daha küçük yaşta evlendirilen ve kuma gelinlere hizmet vermeme kararı aldı. İşletmesinin camekanına aldığı kararı içeren bir yazı da asan Karagöl'ün aldığı karar çalışanları tarafından da desteklenerek uygulamaya konulurken, ilçedeki kadınlar ise işletmenin örnek tutumunu memnuniyetle karşılıyor. Karagöl, tüm meslektaşlarından toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini ve bu tür durumlar için hizmet vermemelerini istedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'a ekilen fide ve çiçekleri belediye kendi üretiyor

SONRAKİ HABER

Niğde'deki IŞİD davası, seçim sonrasına ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...