05 Mart 2015 04:26

İç Güvenik Paketi'nin ikinci bölümü kabul edildi

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın şimdiye kadar 46 maddesi kabul edildi.

Paylaş

TBMM Genel Kurulunun 69. birleşimi dün saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi Güldal Mumcu yönetti. Meclis Genel Kurulu, yaklaşık 17 saat çalıştı. Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın şimdiye kadar 46 maddesi kabul edildi. Böylece İç Güvenlik Paketi'nin ikinci bölümündeki maddelerin oylaması tamamlandı. Birleşime bugün saat 14.00'e kadar ara verildi.

MHP'Lİ TÜRKKAN'A UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLDİ
Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, "MHP Kocaeli Milletvekili sayın Lütfü Türkkan'ın oturum kapanmadan önce söylediği sözler, içtüzüğün 161. maddesinde belirtilen unsurları içerdiği için yine iç tüzüğün 163. madde uyarınca Meclisten geçici olarak çıkarma cezası verilmesi gerekmektedir. 2 birleşim çıkarma cezasını teklif ediyorum" dedi. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, "Bu ifadeleri kabul edilemez olarak buluyoruz. Bu ifadelerin tutanaklardan çıkarılması gerektiğini söylüyorum. Onur kırıcı olduğunu ifade ediyorum." diye konuştu. Ardından Mumcu, Lütfü Türkkan'ın 2 birleşim Meclis Genel Kurulu'ndan uzaklaştırma cezasını oylamaya sundu. Oylama sonucu Türkkan'a Meclis Genel Kurulu'ndan iki birleşim uzaklaştırma cezası verildi. (ANKARA)

Hasip Kaplan: Faşizm paketinden vazgeçin, yoksa sonrasına karışmam

ÖNCEKİ HABER

HDP aday adayları evrensel'e konuştu: HDP'den adayım çünkü...

SONRAKİ HABER

Konya'da eğitim uçağı düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...