04 Mart 2015 16:16

Avukatlar 'diren özgürlük' dedi

ÖHD ve ÖDAV'ın çağrısıyla bir araya gelen avukatlar iç güvenlik paketini cübbelerini giyip yüzlerini kapatarak yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Avukatlar 'Diren özgürlük' dedi.

Paylaş

ÖHD ve ÖDAV'ın çağrısıyla bir araya gelen avukatlar "iç güvenlik paketini" cübbelerini giyip yüzlerini kapatarak yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Avukatlar "Diren özgürlük" dedi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar'ın (ÖDAV) çağrısıyla Taksim Tünel Meydanı'nda bir araya gelen avukatlar, "iç güvenlik paketi"ni protesto etmek amacıyla cübbelerini giyerek Taksim Meydanı'na "Diren özgürlük" sloganıyla yürüyüş düzenledi. "Özgürlüklerimiz ve güvenliğimiz için, polis devletine dur de" pankartını açan ve broşür dağıtan avukatlar, "Güvenlik değil, özgürlük" ve "AKP paketini al başına çal" sloganlarını attı. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransa Konsolosluğu önünde avukatların önünü kesen çok sayıda çevik kuvvet ve sivil polis, avukatların Taksim Meydanı'na kadar yürümesine izin vermedi. Polis barikatını alkışlarla protesto eden avukatlar barikat önünde açıklama yaptı.

Avukatlar adına basın açıklamasını yapan ÖHD üyesi Av. Saika Bayraktar, AKP hükümetinin "iç güvenlik paketi" ile polis devleti hayalini gerçekleştirmek istediğini belirterek, "AKP'nin bu hayalini yıkacağız" dedi. Özgürlüklerin arkasında durmaya devam edeceklerini kaydeden Bayraktar, "Bu paketin geçmemesi için bir aydır mücadele veriyoruz ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sıkı yönetimi getiren ve hatta 12 Eylül darbe anayasasını dahi geride bırakan bu paketi kabul etmeyeceğiz. Paketin geçmemesi için diren özgürlük demeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gök ve Üstün aday adaylığı için başvurularını yaptı

SONRAKİ HABER

Sobadan zehirlenen çift yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...