04 Mart 2015 13:12

Sağlık emeçisi kadınlar: 8 Mart resmi tatil ilan edilsin

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde bir araya gelen SES Aksaray Şube üyesi kadınlar açıklama yaptı, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesini talep etti.

Paylaş

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde bir araya gelen  SES Aksaray Şube üyesi kadınlar açıklama yaptı, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesini talep etti. 
Burada konuşan SES Aksaray Kadın örgütlenme Sekreteri Sabahat İbin, “Şimdiye kadar verdiğimiz mücadele, bugün meydanlara taşan isyanımız, ‘Şiddetin her türlü biçimini ortadan kaldırma, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak bizi yok sayanlara karşı buradayız’ deme kararlılığımızın bir ifadesi. Bu irade biz kadınların hepimizin özgür olduğu bir yaşamı örmeye başladığımızı müjdeliyor. Bu irade sayesinde tüm renklerimizle bugün burada meydanlardayız. Eşitsizliğiniz fıtratınızdan diyenlere, sokaklarda yürümemizi ve kahkaha atmamızı iffetsizlik addedenlere, uğradığımız taciz ve tecavüzü etek boyumuzla meşru kılmak isteyenlere, cinsel yönelimlerimize ve kimliğimize göre bize ölümü reva görenlere, her gün akıllara zarar açıklamalar yaparak kadın katliamlarının, nefret cinayetlerini ve kadına yönelik her türlü şiddetin sürmesini sağlayanlara karşı her gün büyüyen isyanımızla buradayız ve haykırıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


8 Mart güçlenmemİze vesİle olsun’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Didimli kadınlar, pazar günü Didim’deki Emekçi Kadınlar Parkı’nda toplanacak ve buradan caddeleri dolaşarak Kent Meydanına yürüyecek. EMEP İlçe Yöneticisi Zerrin Alpaslan, “Kadınların eşitlik, özgürlük ve insanca yaşama talepleri, gericilik tarafından fıtrat, sermaye tarafından fırsat eşitliği yalanıyla boğulmaya çalışılıyor. Kadınlar olarak örgütlenmek ve mücadele etmekten başka çaremiz yok. Bileşeni olduğumuz Didim Kadın Platformu ile birlikte, pazar günü Emekçi Kadınlar Parkı’nda toplanacağız” dedi. 

8 Mart’a geniş bir katılım sağlanması için ev toplantıları yapılıyor. Ev toplantısına katılan kadınlardan Sultan Çoban ve İsmihan Şen, birlikteliklerinin 8 Mart sonrası da devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu 8 Mart birbirimizi bulmamıza vesile oldu, bundan sonra da güçlenmemize vesile olsun” dedi.

“Benim bir siyasi görüşüm yoktu” diyen Tangül Şahin de, “Emek Partili kadınları tanıdıkça siyasetin içine girmeyi artık bir görev sayıyorum” diye konuştu. Esengül Temiz de, çoğaldıkça daha çok umut taşıdığını söyledi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Norveç Havayolları’nda pilotların grevi hava ulaşımını felç etti

SONRAKİ HABER

Beşir Atalay cenazeleri karıştırdı, Erdal Eren'in annesinin cenazesine katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...