03 Mart 2015 18:35

‘Hayvan katliamı politikası, toplu soykırıma dönüştürülecek’

Uluslararası Refakatçi Hayvan Yönetimi Koalisyonu tarafından düzenlenen, “Uluslararası Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı” hayvan hakları savunucuları tarafından protesto edildi. Eylem öncesi otelin dış duvarına yazı yazan bir kişi gözaltına alındı. Konferansın düzenlendiği otelde oda kiralayan hayvan hakları savunucularından ikisi ise kiraladıkları odanın penceresine pankart astı. Eylemcilerden çoğu yüzlerine kedi ve köpek maskeleri taktı.

Paylaş

Uluslararası Refakatçi Hayvan Yönetimi Koalisyonu tarafından düzenlenen, “Uluslararası Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı” hayvan hakları savunucuları tarafından protesto edildi. Eylem öncesi otelin dış duvarına yazı yazan bir kişi gözaltına alındı. Konferansın düzenlendiği otelde oda kiralayan hayvan hakları savunucularından ikisi ise kiraladıkları odanın penceresine pankart astı. Eylemcilerden çoğu yüzlerine kedi ve köpek maskeleri taktı.

Uluslararası Refakatçi Hayvan Yönetimi Koalisyonu, tarafından, “Uluslararası Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı”nın ikincisi Şişli’deki bir otelde düzenlendi. 3 gün sürecek ve basına kapalı gerçekleştirilecek konferansı protesto etmek isteyen 11 farklı kitle örgütüne üye yaklaşık 50 hayvan hakları savunucuları, saat 10.30’da otel önünde toplandı. Eylem başlamadan elindeki sprey boya ile otelin dış duvarına, yazı yazan Çetin Şengül gözaltına alındı. 

YÜZLERİNE KÖPEK VE KEDİ MASKESİ TAKTILAR

“Hayvan deneyleri: Çünkü siz buna değersiniz”, “3 gün boyunca hayvan katliamı planlanacak. ICAM Yeryüzünden defol” yazılı pankartlar açan hayvan hakları savunucularının çoğu yüzlerine kedi ve köpek maskeleri taktı. Sık sık, “İçerde dışarıda kafesleri parçala”, “Ağaca, hayvana, yeryüzüne özgürlük”, “Katil ICAM yeryüzünden defol” şeklinde sloganlar atan hayvan hakları savunucuları adına basın açıklamasını Kerem Savey okudu.

Konferans boyunca havyan katliamı planlanacağını söyleyen Savey'in okuduğu basın açıklamasında,  şöyle denildi; “Konferansa Türkiye’deki hayvan özgürlüğü ve hayvan hakları örgütü ve oluşumlarının tek bir tanesinin dahi davet edilmedi. Bu konferansın gündemi, tartışmasız bir hak olan yaşam hakkının garanti altına alınması ya da hayvanların tecavüze, lince ve işkenceye varan toplumsal şiddete maruz kalmadan özgürce yaşaması veya hayvan haklarının geliştirilmesi değildir. Bu konferansın gündemi, şehrin en büyük sorunuymuş gibi gösterilen, salgın hastalık kaynağı ve kamu düzeni bozan düşman unsur olarak işaret edilen sokak hayvanlarının kökten ‘çözüm’lerle, toplumsal infiale yol açmayacak yöntemlerle, yani kılıfına uydurularak ve sistemli bir şekilde yok edilmesidir.”

‘DEVLETİN VE ICAM GİBİ KANLI KURULUŞLARA İNAT YAŞAMI SAVUNACAĞIZ’

Konferansın tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce Kısırkaya ve Pendik’de yaptırılan barınakların tartışıldığı günlere denk getirildiğini belirten Savey, ”Bu konferansın gündemi, Türkiye’de bugüne kadar devlet eliyle sürdürülen hayvan katliamı politikasının, toplu soykırıma dönüştürülmesinin yollarını aramak, bilimsellik ve modernleşme adı altında kitlesel hayvan katliamlarının önünü açmaktır. Tüm bunları kamu nezdinde meşru kılmaktır” denildi.

Açıklamada, konferansın devam etmesi halinde üçüncü gün de eylem yapılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:


 “Biz yaşam savunucularının, insanın, hayvanın ve doğanın varoluşuna karşı hunharca tutumlara meyledenlere karşı sözümüz açıktır: Tek bir hayvanı dahi ne toplama kamplarına ne soykırım uygulamalarına ne de hayvanları rant kapısı haline getirecek kanlı projelere teslim edeceğiz. Devletin ve ICAM gibi kanlı kuruluşlara inat yaşamı savunacağız.”

OTELİN PENCERESİNE PANKART ASTILAR 

Açıklama sırasında, otelden oda kiralayan iki hayvan hakları savunucusu, odanın penceresinden “ICAM= Hayvan Soykırımı” yazılı pankart astı. Pankart asıldığı sırada eylemciler alkış ve sloganlarla arkadaşlarına destek oldu. Yaklaşık 5 dakika kalan pankart daha sonra otel görevlileri tarafından indirildi. 

OTELE BASIN MENSUPLARININ GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Eylem sonrası konferansı takip etmek isteyen basın mensupları otele sokulmadı. Otelin güvenlik yetkilileri, konferansı düzenleyen ICAM yetkililerinin basın mensuplarının kesinlikle içeri alınmaması talimatı verdiklerini söylediler. Eylem sırasında polis, otel girişinde önlem alırken, eylem açıklamanın ardından sona erdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê 8 Mart etkinlik programı açıklandı

SONRAKİ HABER

Ateizm Derneği'ne 'belli bir kesimin değerlerine hakaretten' yasak kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa