03 Mart 2015 14:19

Ebru Torun davasında 5. duruşma: Avukatların itirazları reddediliyor

Ümraniye’de eşinin erkek kardeşi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ebru Torun davası ertelendi. Duruşma öncesi açıklama yapan kadınlar avukatların her itirazının reddedilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Ümraniye’de eşinin erkek kardeşi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ebru Torun davası ertelendi. Duruşma öncesi açıklama yapan kadınlar avukatların her itirazının reddedilmesine tepki gösterdi.

Ümraniye’de 17 Kasım 2013’te ağabeyinin eşi Ebru Torun’u öldüren Servet Bilik’in yargılandığı davanın 5. duruşması, Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

İzleyici ve basın mensuplarının alınmadığı dava öncesi adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu ve avukatlar eylem yaptı. Eylemde kadınlar, Özgecan Aslan ve Ebru Torun’un fotoğraflarını taşıdı.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Handan Özbilgen “Ebru da kendisinden önce ve sonra katledilen tüm kadınlar gibi erkekler tarafından katledilen kadınlardan sadece bir tanesi. Boşanma isteği her defasında ölüm tehditleriyle engellendi. Erkek yargı işbirliği son bulsun. Erkek yargı, erkeklerin söylediklerini dikkate alan tutumunu sürdürüyor. Bundan güç alan katil, iyi hal ve tahrik indiriminden yararlanmak için yalan beyanlarda ısrar ediyor” dedi.
Mahkeme başkanının da kadın olduğu belirtilen açıklamada kadın avukatların tüm itirazlarının reddedildiği ifade edildi.

Davanın 2. celsesi sonrası izleyiciler kısmında bulunan kişiler ve Ebru Torun’un anne-babasının sanığa tepki göstermesini gerekçe gösteren mahkeme heyeti, kamu güvenliği açısından duruşmaların kapalı yapılmasına hükmetmişti. Dün görülen davada ise tanıkların dinlenilmesinin ardından duruşma ertelendi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fidel Castro, Kübalı 5'lilerle görüştü

SONRAKİ HABER

Dolar 2.5385 lira ile yeni rekor düzeyine tırmandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...