03 Mart 2015 14:02

Hasta tutuklu Tutmaz'ın durumu ağırlaşıyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekerek, İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Sinan Tutmaz'ın durumunun ağırlaştığını ifade etti.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi önünde gerçekleştirdiği açıklama ile hasta tutuklu Sinan Tutmaz'ın sağlık durumuna dikkat çekerek, serbest bırakılmasını istedi.

Çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisinin katıldığı açıklamada "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" pankartı açıldı. "Sinan Tutmaz serbest bırakılsın" ve "Hasta tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı. 

DURUMLARI AĞIRLAŞIYOR

Açıklamada ilk olarak söz alan Tutmaz'ın ağabeyi Süleyman Tutmaz, kardeşinin sol elinin olmadığı, yüz felci geçirdiğini ve kulak zarının patladığını, gözlerinin ise göremeyecek duruma geldiğini belirtti.

Kardeşinin durumunun cezaevinde her geçen gün daha da ağırlaştığına dikkat çeken Tutmaz, kardeşinin ihtiyaçlarının tutsaklar tarafından karşılandığına vurgu yaptı. Tutmaz kardeşinin tedavisinin yapılabilmesi için serbest bırakılması gerektiğini söyledi. 

Ardından İHD adına açıklama yapan Şube Başkanı Coşkun Selçuk, hasta tutukluların durumuna dikkat çekerek, sistemin hasta tutukluların üzerinde uyguladığı baskının organizeli olduğuna dikkat çekti.

Hasta tutukluların cezaevlerinde rehin olduğuna işaret eden Coşkun, tutukların bir an önce bırakılması çağrısında bulundu. 

ÖNCEKİ HABER

Belediye inşaatında vinç koptu: 3 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Fidel Castro, Kübalı 5'lilerle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa