03 Mart 2015 08:47

İsveç’te maden kazası: 159 kişi kurtarıldı

İsveç'in Dalarna bölgesindeki Garpenberg’de Bolidens şirketine ait madende meydana gelen yangın yüzünden toprak altında mahsur kalan 159 kişi kurtarıldı.

Paylaş

İsveç'in Dalarna bölgesindeki Garpenberg’de Bolidens şirketine ait madende meydana gelen yangın yüzünden toprak altında mahsur kalan 159 kişi kurtarıldı. 829 metre derinlikte meydana gelen yangında toprak altında mahsur kalan işçilerin sayıları hakkında 159 ve 166 gibi çelişkili açıklamalar yapıldı ancak maden basın şefi Marcela Sylvander, mahsur kalan 159 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Salı sabahı saat 09.00’da alarm aldıklarını belirten kurtarma ekibi başkanı Mats Jansson yaptığı açıklamada “829 metrede bir yangın meydana geldiğine dair ihbar aldık. Maden dumanla doluydu ve hemen özel ekiplerimiz madene indiler. Isıya duyarlı kameralarla yangının yerini ve personeli bulup müdahalede bulundular. Yangının neden meydana geldiğini bilmiyoruz ama bildiğimiz kadarı ile bir tirit konteynerinde meydana geldi. Aşağıda işçilerin sığınabilecekleri özel oda vardı hepsi zarar görmeden kurtarıldı. Yangın söndürüldü” dedi. İsveç’in en eski ve 13’üncü yüz yıldan beri işletilen madeninde, bakır, kurşun, gümüş, altın ve çinko üretiliyor. 2013 yılında da aynı madende teknik bir hata yüzünden duman oluşmuş, güvenlik odasına sığınan 4 işçi kurtarılmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da IŞİD üyesi yakalandı

SONRAKİ HABER

14 yaşındaki kuzene tecavüze 17.5 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...