03 Mart 2015 07:45

YPG/YPJ güçleri Fırat Nehri'ne ulaştı

Fırat Nehri'ne ulaşan YPG/YPJ güçleri, Cerablus kentini izlemeye başladı. Cerablus'a son nokta olan Şêxler köyüne ulaşan ve operasyona ilişin konuşan Batı Cephesi Komutanlarından Şivan Feraşin, 'Arkadaşlarımızın uğruna yaşamını yitirdiği halkların birlikte yaşama projesinde, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklarının yaşadığı alanları özgürleştirmek ve savunmak bizim üzerimize farzdır' dedi.

Paylaş

Kobanê direnişinde, kent merkezinin özgürleştirilmesinin ardından köylere dönük süren operasyonlar devam ediyor. Kobanê Kantonu'na bağlı köylerin hemen hemen hepsini özgürleştirilen YPG/YPJ güçleri, IŞİD'in 15 Eylül'de başlattığı saldırılardan önce oluşturulan savunma hattının ilerisine geçti.

YPG/YPJ SAVAŞÇILARI FIRAT NEHRİ ÜZERİNDE 

YPG/YPJ güçleri, doğu ve güney cephelerinde ilerleyişini sürdürürken, batı cephesinde ise Kobanê kantonu'nun sınırlarını belirleyen Fırat Nehri'ne ulaştı. Operasyonlarla IŞİD'in kontrolünde bulunan Cerablus'a hakim bir tepede, Fırat Nehri'nin öbür yakasında bulunan kenti izlemeye başladı. IŞİD, özgürleştirilen Zaret ve Zormixar köylerinin ardından Fırat Nehri'nin Kobanê yakasındaki Şêxler köyünde sıkışırken, YPG/YPJ güçleri bu köyü de temizlemek için yoğun saldırılar başlattı. 

'YPG/YPJ HALKLARIN KORUYUCUSU' 

Şêxler köyüne dönük operasyonu yöneten YPG komutanlarından Şivan Feraşin, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklarının yaşadığı toprakları IŞİD'den arındırmak için operasyonların devam edeceğini söyledi.

YPG/YPJ savaşçılarının sadece Kürt Halkı'nı korumadığını, Suriye'de yaşayan tüm halkların özgürlüğü için mücadele ettiğini söyleyen Feraşin, "Halkların din, dil ve inançlarını özgür bir şekilde yaşabileceği alanları özgürleştirmek için başlattığımız hamle, özgürleştirdiğimiz toprakları koruyabilecek gücümüz yettiği kadar devam edecek" dedi.

'İNTİKAM ALACAĞIZ' 

Bir çok alanda IŞİD saldırıları başlamadan önce oluşturulan savunma hattının ilerisine geçildiğine işaret eden Feraşin, "DAİŞ teröristlerinin talan ettiği topraklarımızı geri aldık. Bundan sonra da direnişte şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını almak için operasyonlar yapacağız" diye konuştu. Tarihi direnişte yaşamını yitiren arkadaşlarının hedeflediği sınırların çoğuna ulaştıklarını belirten Feraşin, "Arkadaşlarımızın uğruna yaşamını yitirdiği halkların birlikte yaşama projesinde, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklarının yaşadığı alanları özgürleştirmek ve savunmak bizim üzerimize farzdır. Kanımızın dökülmesi gerekiyorsa dökülür ama hiç bir güç bizi bu hedeften geri tutamayacaktır" şeklinde konuştu. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Narlıdere Meclisi'nden 'cemevi' ve 'Yaşar Kemal' kararları

SONRAKİ HABER

DTK 10 maddelik taslak metne sahip çıkmaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa