03 Mart 2015 07:45

Narlıdere Meclisi'nden 'cemevi' ve 'Yaşar Kemal' kararları

İzmir'in Narlıdere ilçesi Belediye Meclisi, cemevlerinin giderlerini kendi bütçesinden karşılama kararı alırken, Beyaz Vadi'nin adını 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi' olarak değiştirdi.

Paylaş

İzmir'in Narlıdere ilçesi Belediye Meclisi, cemevlerinin giderlerini kendi bütçesinden karşılama kararı alırken, Beyaz Vadi'nin adını 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi' olarak değiştirdi.

Narlıdere Belediye Meclisi'nin aldığı karara göre; yapımı Belediye tarafından gerçekleştirilen cemevinin ve bundan sonra yapılacak tüm cemevlerinin elektrik, su, doğal gaz giderleri Belediye bütçesinden karşılanacak. Oybirliği ile alınan karar ile ilgili Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, "Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Devlet nasıl ki camilerin su, elektrik ve diğer giderlerini karşılıyor ise biz de bu giderleri belediyemizin bütçesinden karşılayacağız. Bir önceki meclisimizde aldığımız ve tüm Türkiye'ye örnek olan Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması kararımızdan sonra Cemevlerimiz için çok önemli olan hayati giderlerin belediye tarafından karşılanması kararının da yine tüm Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyoruz. Bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Narlıdere Belediye Meclisi ayrıca Beyaz Vadi Projesi'nin adını da usta yazar Yaşar Kemal'in acı kaybından sonra 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi' olarak değiştirdi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Yaşar Kemal'i kaybettik, acımız sonsuz. Bu toplumun barış ve uzlaşı içerisinde bir arada yaşaması için çalışmalar yapan Kemal, sadece ülkemizde değil yurt dışında da ödül almış usta bir yazarımızdı. Bu meclisimizde ise Narlıdere için çok önemli olan Beyaz Vadi Projemizin adının bundan sonra 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi' olması için oybirliği ile bir karar aldık. Edebiyat tarihine ölümsüz eserler bırakan usta edebiyatçı Yaşar Kemal'in adını sonsuza dek Narlıdere'de bu vadide yaşatacağız" dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de tüm hendekler kapatıldı

SONRAKİ HABER

YPG/YPJ güçleri Fırat Nehri'ne ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...