03 Mart 2015 04:34

Akşam saçmaladı, kaynağı da 'İstihbarat'

Hükümet medyası 'İstihbarat' dışında hiçbir kaynak göstermeden yaptığı manşetlerle muhalefeti hedef göstermeyi sürdürüyor.

Paylaş

Hükümet medyası "İstihbarat" dışında hiçbir kaynak göstermeden yaptığı manşetlerle muhalefeti hedef göstermeyi sürdürüyor.

Akşam Gazetesi bugün 'Haziran' oyunları manşetini atarak "Seçim öncesi Türkiye’de kaos yaratmak isteyen derin güçler, ilk denemelerine üniversitelerden başladı. İzmir’de bir öğrenci öldü, İstanbul’da polis her gün fakültelerdeki kavgalara müdahale ediyor. Gezi benzeri gerginlik isteyenler Birleşik Haziran Hareketi üzerinden planlar yapıyor" iddiasında bulundu.

Ege Üniversitesi'ndeki olayın ülkücü öğrencilerin Kürt öğrencilere saldırmasıyla başlamasına dair herhangi bir bilgi vermeyen "haber"de şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye 7 Haziran’da tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Gezi olaylarıyla başlayıp, 17 Aralık operasyonlarıyla ülkenin istikrarını bozmak isteyen derin yapılar ise yine harekete geçti. Haziran’da yapılacak seçimler öncesi kaos çıkarmak için mazeret arayan derin güçlerin masasında ilk olarak üniversiteler var. Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çatışmalar yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü öğrenciler fakülte önünde kavga etti. Kavgada, taş, bıçak, sopalar kullanıldı. Kavga sırasında karşıt görüşlü bir grup içindeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti. Yine Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde önceki gün karşıt öğrenciler arasında kavga çıktı. Bazı öğrenciler gözaltına alındı.

İstanbul’da ise hemen hemen her gün üniversitelerde karışıklık var. Ama polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle olaylar büyümeden engelleniyor. Bu da derin yapıların aklındaki en büyük planı bozuyor. Çünkü olası bir karışıklığın fitili İstanbul’dan ateşlenmek isteniyor. Ama polisi buna müsaade etmiyor. En son İstanbul Üniversite’ne 6 ay önce asılan YPG bayrağı yeni asılmış gibi gösterilerek provokasyon yapıldı. Bu da büyümeden engellendi. 10 Aralık 2014 tarihinde Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Öğrenciler arasında "stant açma" gerekçesiyle başlayan kavgaya güvenlik güçleri müdahale etti.

'GEZİ BENZERİ OLAYLAR İSTEYEN DERİN YAPILAR'

Gezi benzeri olaylar isteyen derin yapılar Birleşik Haziran Hareketi üzerinden yeni planlarını devreye sokmaya hazırlanıyor. İstihbarat birimlerine göre Sol marjinal ve Gezi olaylarındaki gruplarda bu harekete destek vermeye hazır. PKK ve DHKP-C’yi de bu olayların içerisine çekmeye çalışıyorlar. Olayların büyütmek için CHP-MHP ve HDP'den de destek istenecek.

23 Şubat’ta Niğde Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan kavgada 2 öğrenci yaralanmıştı. Kavgaya müdahale eden polis ekipleri 4 öğrenciyi gözaltına almıştı." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den Akdeniz'in 3 ilinde kuvvetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

'HDP, tekçiliğe dayanmayan bir siyaset geliştiriyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...