02 Mart 2015 15:57

Arınç, Demirtaş'ı hedef aldı

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 6 yıldan bu yana 'Çözüm süreci'ni en fazla savunanlardan biri olduğunu ileri sürerek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Çözüm süreci'konusunda iyi niyetli çaba gösteren biri olmadığını iddia etti.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı. 

'AÇIKLAMA ÖNEMLİ BİR AŞAMA'
Gazetecilerin "Çözüm süreci" ile ilgili sorularına cevap veren Arınç, Cumartesi günü devlet heyeti ile İmralı Heyetinin düzenlediği ortak açıklamayı hatırlatarak, şunları söyledi: "Özeti şudur bahar aylarında PKK kongresini toplayıp silah bırakacaktır" dedi. Açıklamanın mevcut süreçte önemli bir aşama olduğunu belirten Arınç, 2013 yılında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yaptığı açıklamayı anımsatarak, açıklamada çekilme sürecinin olacağının ifade edildiğini belirterek, iki yılın ardından böyle bir aşamaya gelindiğini kaydetti. 

'İKİ YILLIK BİR GECİKME YAŞANDI'
İki yıllık bir gecikmenin yaşandığını ifade eden Arınç, "Maalesef silahları ellerinden bırakmadılar. 'silah bizim için güçtür bırakmayacağız' dediler" iddiasında bulundu. Bu süre içerisinde "Kamu güvenliği"ni bozan olayların yaşandığını savunan Arınç, Kobanê'nin bahane edilerek olayların çıkarıldığını ileri sürdü. Arınç,"Sayın Başbakanımız da söyledi, çözüm süreci için bunlara göz yumulamaz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Ben de bu kararlılığı temsil ediyorum" diye konuştu. 

'HDP ÇÖZÜM SÜRECİNDE PARTNERİMİZ'
HDP'nin legal bir parti olduğunu belirten Arınç, HDP'nin "Çözüm süreci"nde partnerleri olduğunu söyleyerek, "Partnerimizle iyi ilişkiler kurmayı arzu ediyoruz" dedi. HDP milletvekillerinin pek çoğu ile iyi arkadaşlık ilişkilerinin olduğunu kaydeden Arınç, 6 yıldan bu yana çözüm sürecini en fazla savunan kişilerden biri olduğunu ileri sürdü. Dolmabahçe'de yapılan açıklamada bulunan 3 HDP'li milletvekiline teşekkür eden Arınç, "Onlar samimi olarak çaba sarf etmekte. İmralı'ya da görüşmeye gidiyorlar. Görüşmeye gidip de bir daha gidemeyenler var" diye konuştu. 

'ÇOK ÖZEL BİLGİLERE SAHİBİM(!)'
Selahattin Demirtaş'ın kendisine dönük yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiği yönündeki sorulara Arınç, "Çok özel bilgilere sahip bir insanım ben" ifadelerini kullanarak, "6-8 olaylarının ardından sayın Demirtaş'ın tutumunu da eleştirmiştim. Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren biri değildir. Bana ulaşan bilgilerin gerçekliğini çok iyi bildiğim için söylüyorum" iddialarında bulundu. 

'SÜREÇ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN SORUMLUSU DEMİRTAŞ'TIR'
Demirtaş'ın genel seçimlerde iyi bir proje olarak görüldüğünü iddia eden Arınç, "Bu proje sadece Demirtaş'ın şahsında değil içinde Kızıl Yıldızı barındıran Vatan Partisini de barındıran bir kısmı vardır. Düşünebiliyor musunuz milli görüşün içinde yer alan birisi Perinçek'le birlikte Esad'ı ziyarete gidiyor. Çözüm sürecine ne kadar engel çıkarıldıysa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş'tır" iddialarında bulundu. 

'ÖNÜMÜZE GELEN METİN OKUNAN METİN DEĞİL'
Arınç şöyle devam etti: "Hatip Dicle'ye, Leyla Zana'ya, Sırrı Sakık'a, Ahmet Türk'e teşekkür borcumuz var. Benim eleştirilerim Demirtaş'ın şahsında olduysa bunun sebepleri vardır. Bunları derinleştirmenin anlamı yok. 4 Şubat'ta açıklanması gereken bu 10 madde neden 24 Şubat'ta açıklandı. Bize farklı yollardan ulaştırılmıştı ve kabul edemeyeceğimiz şeyler vardı. Biz her geleni kabul edecek değildik. İtiraz ettik bunun üzerine turizm gelişti maşallah. Bir kısmı apar topar İmralı'ya gitti, kimi Kandil'e. Bu 20 gün böyle geçti. Bizim önümüze gelen ve kabul edilmesi gereken metin okunan metin değildir" iddialarında bulundu. 

'METİN YÜZDE 60 DEĞİŞTİ'
"Dördünde bu metni kabul etmiş olsaydım ben bunların hiçbirini söylemiş olmazdım. Metnin yüzde 60'ı değişti" diyen Arınç, Pervin Buldan'ın ortak açıklamanın ardından kendine selam gönderdiğini hatırlatan gazetecilere, "Sayın Buldan bana selam gönderiyor. Bu işlerin bu noktaya gelmesinde samimi katkıları olmuştur. Benim eleştirdiğim konu Cumartesi okunan konu değildir. Ben çok şükür ilkeli kararlı siyaset yapmayı seven bir insanım. Ne Demirtaş ne Buldan 4 Şubat'ta önümüze getirilen metin bu değil diyorsa benim sözlerim de o derece haklıdır" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, aday adaylığı başvuru süresini 5 Mart'a kadar uzattı

SONRAKİ HABER

Hatay'da IŞİD üyesi yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...