02 Mart 2015 14:14

Kobanê ve Til Temir'de IŞİD'e darbe

Kobanê’de 4 köy daha IŞİD'den temizlendi. Kobanê ve Til Temir’de gerçekleşen YPG operasyonlarında biri Tunuslu emir olmak üzere 30 IŞİD'li öldürüldü.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Kobanê ve Til Temir bölgelerinde IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

YPG açıklamasında IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonların başarılı bir şekilde sürdüğü bildirildi.

Dün gece Kobanê’nin batısında ve Fırat nehri kıyısında bulunan bazı köylere yönelik operasyon düzenlendiğini belirten YPG, operasyon sonucunda Ziyaret, Zormixar, Mala Ehmedê Munîr ve Xirab Eato, Ereban köylerinin IŞİD'den temizlenerek özgürleştirildiğini duyurdu. Ancak operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği ifade edildi.

Aynı bölgede bulunan Şêxler köyünde konumlanan IŞİD'e yönelik de bir saldırı düzenlediklerini kaydeden YPG, bu saldırıda tespit edilebilen 2 IŞİD üyesinin öldürüldüğü bilgisini verdi.

YPG açıklamasının devamında “Güçlerimiz Kobanê’nin güneybatısında bulunan Degîrmen köyüne yönelik de bir operasyon düzenlemiştir. Köyün bir kısmında hakimiyet sağlayan güçlerimiz ile çete grupları arasındaki çatışmalar devam etmektedir. Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür.

Kobanê’nin doğusunda çete gruplarıyla güçlerimiz arasındaki çatışmalar devam etmektedir. Dün gece Derfilît tepesi çevresinde çıkan çatışmada tespit edilebilen 10 çete üyesi öldürülmüştür.

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 3 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” denildi.

TİL TEMİR'DE IŞİD'E KARŞI EYLEM 

YPG Basın Merkezi, IŞİD ile YPG savaşçıları arasında Til Temir ve çevresinde yaşanan çatışmaların devam ettiğini ve dün gece IŞİD'e yönelik çeşitli saldırılar düzenlendiğini kaydederek şu bilgileri paylaştı:

“Dün gece Xerîta köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda çetelere ait askeri bir araç imha edilmiş, 1 araç da darbelenmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür.

Til Temir’in güneybatısında bulunan Şemîran köyü yakınlarında konumlanan çete grupları da güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Bu alanda güçlerimiz çetelere ait 1 adet Hammer tipi zırhlı araç ve 1 adet pick-up imha etmiştir. Bu alanda içinde Tunuslu bir emir ismi verilen çetenin de bulunduğu 7 çete üyesi öldürülmüştür.” (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Murat Ülker, Türkiye'nin en zengini oldu

SONRAKİ HABER

'Kıdem tazminatına dokundurmayız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa