02 Mart 2015 08:11

ABD'de polis bir evsizi infaz etti

ABD'nin Los Angeles eyaletinde polis bir evsizi öldürdü. Çevrede adı "Afrika" olarak bilinen evsizin polisin silahını aldığı iddia edilirken, ortaya çıkan görüntülerde polislerin yere yatırdıkları evsize 5 el ateş ettiği görülüyor.

Paylaş

ABD'nin Los Angeles eyaletinde polis bir evsizi öldürdü. Çevrede adı "Afrika" olarak bilinen evsizin polisin silahını aldığı iddia edilirken, ortaya çıkan görüntülerde polislerin yere yatırdıkları evsize 5 el ateş ettiği görülüyor. 

Amerikan polisinin siyahilere karşı uyguladığı infazlara karşı tepkiler henüz yatışmışken, ülke bu kez de bir evsizin polis tarafından öldürülmesi ile sarsıldı. Çevrede yaşayanlarca "Afrika" olarak tanınan evsiz, polis ile yaşadığı tartışma ve arbedenin ardından polis tarafından 5 el ateş edilerek öldürüldü. Evsizlerin geceleri çadırlarında uyumalarına izin verildiği Skid Row bölgesinde yaşayan "Afrika"nın polis tarafından çadırını kaldırması için bir süredir uyarıldığı, ancak uyarılara yanıt vermeyen evsizin, polislere yumrukla karşılık vermesi üzerine aralarından arbede yaşandığı belirtildi. Daha sonra ortaya çıkan görüntülerde, söz konusu tartışmanın ardından 5 polisin "Afrika"yı yere yatırdığı ve 5 el ateş ederek öldürdüğü görülüyor. 

Çevreden gelen yoğun tepkilere karşın bir süre yerde kalan "Afrika"nın hastaneye ulaştığında hayatını kaybettiği de gelen bilgiler arasında. Öte yandan polisle yaşanan arbede sırasında evsize yardım etmek isteyen bir başka kişinin de diğer polisler tarafından olay yerinden sürüklenerek uzaklaştırıldığı da görüntüler de yer alıyor. Olayın ardından, "rahatsız edici görüntüler" etiketi ile sosyal medyada paylaşılan video izlenme rekorları kırdı. "Afrika", hayatını kaybettiği Skid Row'da 5 aydır yaşıyordu. Öncesinde bir süre rehabilitasyon merkezinde kaldığı bilinen "Afrika"nın ölümünün ABD'de yeni gösteri dalgalarının başlangıcı olması bekleniyor. 

Olayın tanıkları, "Afrika"nın etkisiz hale getirilmesi için 3 polisin şok tabancası kullandığını, bunun ardından ateş edilmesinin tamamen öldürme amaçlı olduğunu söylerken, Los Angelas polis yetkilileri olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

12 yaşındaki çocuğa tecavüz eden servis şoförü tutuklandı

SONRAKİ HABER

Dev panda sayısı arttı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa