01 Mart 2015 11:20

Demirtaş: 'İki maymun' hakaretini Erdoğan'a iade ediyorum

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete İç Güvenlik Paketini geri çekme çağrısı yaptı. Demirtaş, Erdoğan’ın ‘iki maymun’ sözünü iade etti.

Paylaş

Demirtaş, partisinin Batman İl Kongresinde konuştu. HDP’nin zorlu mücadeleden bugünlere geldiklerini belirterek, “HDP insan onuruyla yaşamak isteyen herkesin yanındadır. Mahcup olmamak için çok çalışacağız. Biz AKP’yi gerileteceğiz bundan şüpheniz olmasın” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın silahları bırakma için kongre çağrısını da değinen Demirtaş, Sayın Öcalan silahları bırakma kongresi çağrısında samimi. Kuşku duyduğumuz kısım, AKP’nin üstüne düşenleri yapıp yapmayacağı. Tekrar edeyim, AKP’nin bu ülkeye demokrasi getireceğine dair zerre kadar inancım yoktur. Bir yanda barış ve demokrasi görüşmeleri, bir yanda da ‘güvenlik’ paketi. Hükümete çağrı yapıyorum, paketi geri çekin. Ortak açıklama, parlamentodaki yasanın geri çekilmesini gerektiriyor. Katliam yasasını asla onaylamayacağız” dedi. 

ERDOĞAN’A ‘MAYMUN’ YANITI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘iki maymun’ ifadesiyle hedef gösterdiği Demirtaş Erdoğan’a yanıt verdi.

Demirtaş şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı bizden AKP propagandası bekliyorsanız avucunuzu yalarsınız. ‘İki maymun’muş, hakaret. Aynen iade ediyorum. Ayrıca o, iki maymun değil, üç maymun. Demek birini yine götürmüşünüz. Götürmeye alışmışlar ya... Biz barajı aşınca, AKP tek başına Anayasa yapamayacak hale gelecek. Başkanlık rejimine asla izin vermeyeceğiz. Biz bir adamı ülkenin padişahı yapmak için bu mücadeleyi yürütmedik. Bu sözlerimiz AKP’yi rahatsız ediyorsa da doğru yoldayız. İstiyorlar ki, AKP halkı kandırırken sesimizi çıkartmayalım. Kusura bakmayın biz ana muhalefet gücüyüz, işimiz AKP’yi frenlemek... AKP’den umudunu kesenler gözlerini HDP’den ayırmasın. AKP diktatörlüğünü istemeyenler, gözünüzü HDP’den ayırmayın.” (BATMAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

Adalet Arayan İşçi Aileleri 38'inci 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...