01 Mart 2015 00:22

Doğu-batı koridorunda kadın

Nilüfer Moayeri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne atfen açacağı sergiyle içindeki geleneksel tarafı koruyarak çağdaşlaşma çabasında olan İstanbul kadınını tuvallerine taşıyor.

Paylaş

Nilüfer Moayeri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne atfen açacağı sergiyle içindeki geleneksel tarafı koruyarak çağdaşlaşma çabasında olan İstanbul kadınını tuvallerine taşıyor. Dünyada hem Doğu’nun hem de Batı’nın etkilerini bir arada görebileceğiniz ender şehirlerden biri olan İstanbul’daki kadının, tıpkı İstanbul gibi çelişkilerle ama aynı zamanda benzerliklerle dolu olan dünyasında hem karamsarlığının hem de umudunun izlerini bulmak mümkün Moayeri’nin tablolarında….
Kadında şehri, şehirde kadını iki yönlü olarak karşımıza çıkaran Moayeri, yaklaşımını eserlerinin tüm ögelerine yansıtmayı başarmış. Kadınlara giydirdiği kıyafetlerdeki kırmızı renkle kadının cesaretini, objelerde geleneklerine olan bağlılığını, siyah renklerde kadının üzerindeki baskıyı, beyaz renklerde ise buna karşın içinde taşıdığı özgürlük isteğini anlatan Moayeri’nin sergisi 7-30 Mart arasında açık kalacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çetin Emeç ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Fadik Sevin Atasoy kadınlar için sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...