28 Şubat 2015 01:06

Saltanat paketi değil, iş ve ekmek paketi istiyoruz

AKP Hükümetinin kendilerini ve yandaşlarını korumak, halka daha fazla zulüm, açlık, yoksulluk getirmek için sözde halkı korumak adına çıkardığı İç Güvenlik Yasası, yani sıkıyönetim yasası, işçi ve emekçilere, gelecek kuşaklara ölümden, susturulmaktan başka bir şey getirmeyecek.

Paylaş

İkitelli’den bir tekstil işçisi*

AKP Hükümetinin  kendilerini ve yandaşlarını korumak, halka daha fazla zulüm, açlık, yoksulluk getirmek için sözde halkı  korumak adına çıkardığı İç Güvenlik Yasası, yani sıkıyönetim yasası, işçi ve emekçilere, gelecek kuşaklara ölümden, susturulmaktan başka bir şey getirmeyecek.
Son zamanlarda toplumun tüm tepkisini çekmiş uyuşturucu kullanımını ve satanları örnek gösteren iktidar, insanları kandırarak paketin halkın yararına olduğunu utanmadan söylemektedir. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki çıkarmış olduğunuz yasanın yine içi boştur çünkü bizler uyuşturucunun gencecik insanlara nasıl geldiğini, kimin aracılığı ile pazarlandığını çok iyi biliyoruz. Ayrıca polise verilen 48 saatlik gözaltı yetkisi eskiden olduğu gibi yine gözaltında işkence ve gözaltında kaybedilmelere kadar gidecektir. Ayrıca iktidarın bu paketi çıkarmasındaki en büyük etken sokak mücadelesidir. Gezi’deki halkın öfkesi ve iktidarın bu öfkesi hemen bastıramaması, yıllardır imha ve inkara maruz kalan Kürt halkının her alanda çıkıp direniş sergilemesi, son dönemde yükselen işçi mücadeleleri ve grevler artık AKP’nin elini kolunu bağlamıştır. Yasayı da kendi saltanatlarını sürdürmek için korkularından çıkarmaktadırlar.
AKP iktidara geldiğinden beri polise yetkiyi verip halkın üzerine silah çekmiştir. Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırısının protesto edildiği 6-7 ekim olaylarında yaklaşık 45 kişinin ölümü polis kurşunuyladır. Ve iktidar bu ölümleri meşrulaştırmak ve yasalaştırmak için İç Güvenlik Paketi’ni çıkarmıştır. Bu paket işçilere grev yasağı, direniş ve hak arama mücadelesinin suç sayılması ve direnişlere polisin rahat bir şekilde saldırması şeklinde yansıyacaktır. Çocukları için emek mücadelesi veren işçiler için bu ölüm yasasıdır. Ve diyoruz ki nereye kadar saraylarınızın arkasında saklanacaksınız. AKP’nin son dedesi olan Osmanlı Padişahı Vahdettin nasıl kaçtıysa, bunlar da  öyle bu ezilen yok sayılan halkın öfkesinden bir gün kaçacaklardır...

*İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Şimdi daha fazla birlik olma zamanıdır!

SONRAKİ HABER

Sınıfa önderlik edeceğine engel olan sendikalar istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...