26 Şubat 2015 10:55

Tutuklu çocuklar: Cezaevine gelen sarıklılar IŞİD'e katılmamızı istiyor

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocuk tutsakların maruz kaldığı işkence ve kötü muamelenin ardından bir skandal daha ortaya çıktı. Cezaevinde avukatların görüştüğü çocuklar, kendilerine IŞİD propagandası yapıldığını belirterek, 'Cezaevine berberlik ve benzeri kurslar adı altında sarıklı ve cübbeli kişiler geliyor. Bu kişiler IŞİD'in İslam için savaştığını belirtiyor. IŞİD'e katılıp İslam için savaşmamız istenmektedir' dedi.

Paylaş

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocuk tutsakların maruz kaldığı taciz ve işkence iddialarının ardından cezaevinde çocuklarla görüşen avukatlar ve TUYAD-DER yöneticileri, dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, cezaevinde yeni bir skandal ile karşı karşıya olduklarını belirterek, avukatların çocuklarla yaptığı görüşmelerde, çocukların kendilerine bazı sakallı kişilerin berber adı altında koğuşlarına geldiklerini ve gelen bu kişilerin IŞİD'in propagandasını yaptığını aktardı. 

'CEZAEVİNDE IŞİD'E KATILIN PROPAGANDASI YAPILIYOR' 

Aygün, polisler tarafından dipçiklerle darp edilen ve tacize uğradığı iddia edilen çocuk tutsak G.S.'nin cezaevinde yapılan IŞİD propagandasını şu sözleri ile aktardığını kaydetti: "Cezaevine berberlik ve benzeri kurslar adı altında gelen sarıklı, cübbeli kişiler olup, bu kişiler çocuklara terör örgütü IŞİD'in propagandasını yapmakta, IŞİD'in İslam için savaştığını belirtmekte ve IŞİD'e katılıp İslam için savaşmamız istenmektedir."

TACİZ MAĞDURU G.S: DİPÇİKLERLE DARP EDİLDİM

Öte yandan taciz ve işkence iddiaları ile ilgili bilgiler paylaşan Aygün, G.S'nin kendilerine gözaltında iken dipçikler ile işkenceye maruz kaldığını, psikolojik baskının yanı sıra tacize de uğradığını aktardığını ifade etti. Aygün, yine diğer tutsakların da benzer sorunları aktardığını belirtti. 

'HAK İHLALLERİ DEVAM EDİYOR' 

Aygün, cezaevinde yaşanan hak ihlallerin dair ise şu bilgileri verdi: "Yeni gelen siyasi tutsaklara kirli yataklar ve tüylü battaniyeler veriliyor. Bu tüylü ve kirli battaniyeler tutsaklarda hastalığa neden olmaktadır. Açık görüş saati bir saat olmasına rağmen yarım saat yapılıyor. Çocuk tutsakların adli tutsakların hakaretlerine ve fiziki şiddetine maruz kalıyor. Hastane ve mahkeme sevklerinde çıplak aramaya maruz kalıyor. Yine hastane sevklerinde askerlerin fiziki ve sözlü saldırılarına maruz kalıyorlar."

'TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ' 

Aygün, yaşanan bu vahşet karşısında sessiz kalmayacaklarını, olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Çocuklarla görüşen avukatlardan Cihan Yaman ise, çocukların yaşadığı travmaların büyük olduğunu ifade ederek, Adalet Bakanlığı'na bir an önce cezaevinde yaşanan sorunlarla ilgili bir açıklama yapma çağrısında bulundu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Umut Oran, 71 yazar ve muhabirden şikayetçi oldu

SONRAKİ HABER

Ekolojik bir Kobanê için çevreciler çalışmalarına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...