26 Şubat 2015 08:54

DTCF'de ülkücülerden silahlı saldırı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) ülkücü oldukları belirtilen bir grup yemekhanede havaya silahla ateş açtı. Bir özel güvenlik görevlisi yaralandı.

Paylaş


Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) ülkücü oldukları belirtilen bir grup yemekhanede havaya silahla ateş açtı. 1 özel güvenlik görevlisi silahla, 3 öğrenci ise atılan taşlar nedeniyle yaralandı. Kavganın ardından yaklaşık 50 öğrenci gözaltına alındı. Olayın duyulmasının ardından toplanan öğrencilere de saldıran ülkücü grup çok sayıda öğrenciyi yaraladı.
Kampüse giren çevik kuvvet fakülteyi boşaltırken, gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi. Aldığımız bilgilere göre, bir grup ülkücü okul yemekhanesine girerken silah çeken bir ülkücü havaya üç el ateş etti. Bunun üzerine duruma müdahale etmek isteyen bir özel güvenlik görevlisi, bacağından silahla yaralandı. Olayın duyulması üzerine orta bahçede toplanan öğrencilere de ülkücüler yemekhanenin masa, sandalye ve mutfak gereçleriyle saldırdı. En az 4 öğrenci başından yaralandı. 
Kampüse giren çevik kuvvet polisleri orta bahçedeki öğrencileri dışarı çıkardı. Bu esnada gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi. Olayın ardından fakülte tatil edildi.
Ülkücülerin silahlı saldırısnın ardından, ÖDP Üyesi Bedirhan Şen gözaltına alındı.

 (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Kocaoğlu'ya kürtaj yapıldı

SONRAKİ HABER

Bingöl'de öldürülen 4 kişinin emniyet müdürüne saldırıyla ilgisi bulunamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...