26 Şubat 2015 00:09

Gelin vazgeçin, bizi daha fazla germeyin

Paylaş

Ambarlı Kumport Limanı işçisi
İstanbul

İç Güvenlik Yasası dedikleri şeyi biz de işyerimizde tartışıyoruz. Sanki ülkemizde bazı yasalar yetersizmiş gibi anlatmalarını anlayamıyoruz. Liman bölgesinde çalışan işçilerin içerisinde bir çok arkadaşımız AKP’ye oy verdi. Şimdi bu yasa üzerinden kopartılan kıyamete bakınca insanlar kaygılanıyor. Amaçları ne, neden bu kadar ısrar ediyorlar, herkes çıkmasın dedikçe bunlar neden ısrarla çıkarmak istiyor?
Polis 48 saat insanı gözaltında tutabilecekmiş. Dünya ilerlerken biz niye çağ dışı yöntemlere baş vuruyoruz? Günümüzde bir suç işlendiyse bunu tespit etmek ve hemen harekete geçmek oldukça kolayken kanunsuz, hukuksuz niye insanlar keyfi olarak gözaltında tutulsun. Yasa diyorlar, önce olan yasalarını işletsinler. Biz Ambarlı Limanı’nda Kumport firmasında sendikalaştık (Liman-İş). Bize edilmedik zulüm kalmadı. Suçsa suçun kralı işlendi, bizim işveren vekilleri çıkıp bizi odalarına çekip tehditle şantajla istifaya zorladılar. Zorla e-devlet şifrelerimizi aldılar istifa ettirdiler. Bu suç değil mi? Ama kimse bir şey yapmadı. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, ben şimdi halen Kumport’ta çalışıyorum. Biz sendikal haklarımız için mücadele ederken işten atılan arkadaşlarımıza polis saldırdı, bakanlık yetkilileri ise bizim üyelik listelerimizi tutup işverene verdiler. Edeceksen buna müdahale et, zaten olan yasaları çiğneyenleri cezalandır. 
Ama kalkıp bugün yok maske takıyorlar, yok bilmem ne deniyor. Tamam sadece molotof içinse hep beraber çıkaralım ama dert o değil ki... Tüm çağrılara kulak tıkanıyor. Yarın bizi bu kez sendika üyesi olduk diye polisler 48 saat gözaltına mı alacaklar, işten atılsak kapı önünde çadır kuralım desek başımıza mı yıkacaklar? Bu yasa buna yarar başka da bir şeye yaramaz. 
Yasayı çıkaracaklara sesleniyorum. Yeter! Bu ülkenin ayarları ile çok oynadınız, yasanız batsın. Süleyman Şah Türbesi’ne sahip çıkamadınız, ha bire SGK’de değişiklikler yapıyorsunuz, geçim iyice zorlaştı. Gelin vazgeçin, bizi daha fazla germeyin. Ben şimdi adımı bu mektuba yazamıyorum işten atılırım diye. İşte yarattığınız ülke böyle bir ülke oldu. Ben tüm Evrensel okurlarına da buradan selam yolluyorum.

ÖNCEKİ HABER

Gazze'de trajedi hâlâ devam ediyor

SONRAKİ HABER

YGS’nin makul şüphelisi; Cizre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...