24 Şubat 2015 00:40

Boydak işçisi hakkını arayacak!

Paylaş

Boydak Holdingde çalışan bir grup işçi
Kayseri

Bizler Boydak Holdingde çalışan isçileriz, yıllardır emek veriyoruz. Asgari ücret bile almıyoruz. İşverenin getirmiş olduğu ve onun aklıyla hareket eden ve ruhunu satmış sendikacılar istemiyoruz. Çünkü hakkımızı aramadığını düşünüyoruz ve zaten isçilerle değil patronlarla kardeş olduklarını biliyoruz.
Zam konusunda isçinin görüşü dahi alınmıyor. Sendika bürosunda oturup son model arabalarla gezerek isçi hakki savunulmaz. Namus sözü vererek yüzde 30 zam alacağım deyip bunun çok altına imza atmak olmaz. İkramiyelerde doyurucu bir zam almayıp patronun geleceğini düşünen sendikacı istemiyoruz. Şimdi 25 Şubat’ta tekrar sözleşmeye oturacaklar. Arkadaşlar, patron yüzde 7+7 veriyormuş ama brüt üzerinden. Netini hesaplarsak toplamı yüzde 10.2 ediyor. Patron bir puan bile artırmazken, bize namus sözü veren sendika ise bonkörlük yapıp yüzde 10 civarına birden inmiş. 25 Şubat’ta da bu kadar inecek mi? Evet, kardeşler geçen hafta yaptığımız büyük eylemin aynısını devam ettirmeye kararlıyız. İşçinin istediği zam, kıdem farkı ve dolgun ikramiye alınmazsa o zaman patron ve sendikacılar bizden korksun. 
Tüm Boydak isçileri ve diğer OSB isçileri olarak el ele verelim. Haklarımızı savunalım. İsçinin isçiden başka dostu yok. Satıcı değil hak arayan mücadeleci sendika istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Yarınlar bizlerin elinde yeşerecektir

SONRAKİ HABER

Ege'de haberi olduğu halde polis önlem almadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...