24 Şubat 2015 00:40

Yarınlar bizlerin elinde yeşerecektir

Paylaş

Türk Metal Üyesi bir kadın işçi
İstanbul

AKP iktidarında kadın katliamları gün geçtikçe artıyor. Ve biz Türk Metal üyesi kadınlar olarak Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldik. Çünkü Özgecanımızı katlettiler. Özgecan kadın katliamlarının isyan adı oldu. 
Vahşi cinayeti ilk duyduğumuzda çalıştığımız fabrikada tepkiler üst noktadaydı. Yerimizde duramadık kadın erkek kendini insan hisseden her işçi tepkisini ortaya koydu. Pazartesi günü tüm kadın işçiler siyahlar içinde fabrikaya geldik. Öfkemiz isyanımız oldu. Tepkimiz ilk günkü gibi devam etmektedir. Özgecan’dan sonra iki genç kadın daha katledildi. İşyerlerindeki öfkeyi Mahle, Arçelik, Siemens gibi fabrikalardan gelen kadın işçilerle Gebze’de gösterdik. ‘Hepimiz Özgecanız’ dedik. Sadece erkeğin değil, devletin de kadına yaptığı şiddeti görüyoruz. Cezasızlık, sözde ‘hafifletici’ erkeklik indirimleri kadına şiddeti resmen meşru hale getiriyor. Artık rahatça yürümek istiyor, ‘Erkeklere emanet olmayı’ reddediyoruz. 
‘Kadına şiddet abartılıyor’, ‘İffetli kadın gülmez’ ‘Kadın mıdır kız mıdır bilemem’ diyen bir cumhurbaşkanı ‘Tecavüz eden, kürtaj yaptırandan daha masumdur’ diyen AKP’li vekiller ve ‘Kadına yönelik şiddet dediğimiz algıda seçicilik’ diyen eski kadın bakanı Fatma Şahin... İşte bunlar Özgecan ve katledilen diğer tüm kadınların sorumluları arasındadır. 
Biz metal iş kolundan kadın işçiler olarak Gebze’de ‘Özgecan isyanımızdır’ diyerek yan yana durduk. Yarınlar bizlerin elinde yeşerecektir. Artık öfkemiz isyanımızdır. 
Geleceğimize sahip çıkmak için 25 Şubat’ta Galatasaray Lisesi önünde, özel istihdam büroları ile kiralık işçi olmaya, kıdem tazminatlarımızın gasbedilmesine hayır demek, emeğimize ve yarınlarımıza sahip çıkmak için buluşacağız. Nasıl ki biz kadın işçiler dün Özgecan için yan yana yürümeyi başardıysak 25 Şubat’ta da kendi haklarımız için yine omuz omuza kol kola olacağız. Hepinizi 25 şubat çarşamba günü Galatasaray Lisesi önüne bekliyorum.

ÖNCEKİ HABER

Bu seçimde birlik olalım

SONRAKİ HABER

Boydak işçisi hakkını arayacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...