18 Şubat 2015 00:56

Mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz

Merhaba işçi kardeşlerimiz. Kayseri İşçi Kurultayı Komitesi olarak bu mektubumuzu Evrensel gazetemiz aracılığı ile sizlerle paylaşmak istedik.

Paylaş

İşçi Kurultayı Komitesi/KAYSERİ

Merhaba işçi kardeşlerimiz. Bu mektubumuzu Evrensel gazetemiz aracılığı ile sizlerle paylaşmak istedik.

Bizler Kayseri İşçi Kurultay Komitesi (Emek ve Dayanışma Platformu Girişimi) olarak 15 Şubat 2015 Pazar günü farklı iş kolları ve işyerlerinden bir araya gelen işçi arkadaşlarla kurultayımızın geçmişini ve gelecekte neler yapmamız gerektiğini tartıştık.

Bugüne kadar birçok panel, kurultay, konferans gibi etkinliklerle işyeri merkezli sorunlarımızı tartışarak çözümler ürettik. Bu toplantıların sonunda CEHA gibi, Ortadoğu Döküm gibi işyerlerinde sendikalaşma çalışmaları başlatıldı. Binlerce gazete ve bildiri dağıttık asgari ücretle ilgili basın açıklamaları yaptık, soma da yaşanan iş cinayetleri için on binin üzerinde imza toplayarak Meclise gönderdik. Son günlerde yaşanan metal işçilerinin grevi ve ilimizde yaşadığımız Boydak grubuna bağlı işyerlerindeki iş bırakmalarla birlikte artık mücadelemizin bu şekliyle süremeyeceği düşüncesiyle pazar günü bundan sonrasını tartışmak ve gelecekte nasıl bir örgütlenmeye gitmemiz gerektiğini konuştuk.

Bürokratik sarı sendikal anlayışların tasfiyesi ve işçilerin sendikalarının yönetimine gelmesi için nasıl bir çalışma yapılması gerektiğini tartıştık. İşçi mahallelerinde nasıl bir çalışma yapılırsa işçilere ve ailelerine daha yakın olunabiliri tartıştık. Organize sanayide ve Kayseri’de duyarlı işçilerin dönem dönem bir araya gelmesi için nasıl bir yol izlememiz gerektiğini görüştük. İşçilerin haklarını öğrenebilmesi ve patronlar karşısında daha bilinçli olmaları için eğitim çalışmalarımızı görüştük ve bazı kararlar aldık. Kendiliğinden gelişen işçi eylemlerinde inisiyatif alabilmek için daha çok örgütlenmemiz gerektiğini son yaşadığımız Boydak işçisinin eyleminden örnekler vererek tespit ettik. Artık bundan sonra yükselen işçi mücadelesinde daha örgütlü, daha bilinçli ve daha mücadeleci olunması gerektiğini tespit ederek birtakım kararlar aldık.

İşçilerin kıdem tazminatı hakkında daha bilinçlenmesi için özel işçi yayınları yayınlanmasına ve ayrıca bir işçinin el kitabı gibi bir broşürün basılmasına karar verdik.

Örgütlenmeye yardımcı olabilecek sosyal medyada bir grup oluşturularak bu grup üzerinden sürekli bilgi akışının sağlanmasına karar verildi.

Pazar günleri işçilerin birbirleri ile daha fazla zaman geçirerek örgütlülüğü pekiştirmek için belirlenen işçi merkezlerinde bir araya gelmeye karar verdik.

Kayseri işçi kurultay komitesi olarak bugün, dünden farklı olarak, mücadelenin bir adım daha ileriden sürdüğünü görmekteyiz ve bunun gereğini yerine getirmek için elimizden gelenden daha fazla çalışmak gerektiğinin bilinciyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Uzlaşmacı bürokratik sendikal anlayışlara karşın yılmadan usanmadan işi ekmeği ve özgürlüğü için mücadele veren tüm sınıf kardeşlerimizi içten duygularla selamlıyoruz. Mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

‘Hançerenin peşine düştük’

SONRAKİ HABER

Hasip Kaplan başkanlık divanına yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...