14 Şubat 2015 13:46

DİSK, 48. yılını Kocaeli'de kutladı

48 yıl önce kurulan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bugüne kadar salonlarda kutladığı kuruluş yıl dönümü etkinliklerini ilk defa alanda ve 15-16 Haziran'ın başladığı kent olan Kocaeli'de büyük bir miting ile kutladı.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

48 yıl önce kurulan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bugüne kadar salonlarda kutladığı kuruluş yıl dönümü etkinliklerini ilk defa alanda ve 15-16 Haziran'ın başladığı kent olan Kocaeli'de büyük bir miting ile kutladı.

MİTİNGE DESTEK YOĞUNDU

İzmit merkezde İnsan Hakları Parkı'nda bir araya gelen DİSK'e bağlı sendikalar, KESK ve birçok siyasi parti üyeleri sloganlarla Perşembe Pazarı alanına doğru yürüyüşe geçti. Mitinge CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Musa Çam, Hurşit Güneş, Haydar Akar, HDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen katıldı. Siyasi partilerden de katılım yoğun. CHP, HDP, HDK, EMEP, KP, HTKP, ÖDP, SYKP, SDP, ESP, Halkevleri'nin yanı sıra bir çok kitle örgütü bayrak, flama ve pankartları ile mitinge katıldı.

Mitinge bölge mitingi havasında hazırlanan DİSK, Gebze, Düzce, Bolu, Eskişehir, İstanbul gibi illerden üyesi işçilerle 48. yılını kutluyor. Kocaeli'de bulunan DİSK üyesi işçiler ise 16.00 vardiyası çıkışında servislerle yürüyüş koluna katılarak güçlü bir katılım gösterdi.

HEYECANLI YÜRÜYÜŞ

İşçilerin "Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa", "Ölmek var dönmek yok tazminatı vermek yok", "Direne direne kazanacağız" ve "İnadına sendika inadına DİSK" sloganlarıyla heyecanlı yürüyüşü dikkat çekti.

5 BİNİ AŞKIN KİŞİ...

Miting alanına ulaşan yürüyüş kolu, sahneden yapılacak konuşmaları dinliyor. Perşembe Pazarı alanına ulaşan 5 bini aşkın işçi ve emekçi, işçi sınıfının bugün içinde bulunduğu sorunları dile getirdi. İlk olarak konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK adına alanı dolduranlara teşekür etti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko da DİSK kurucularına saygılarını gönderdi.

İşçi düşmanlarının DİSK'i ezmek istediğini. DİSK'in ise gücünü daima işçiden aldığını ifade eden Beko, "Türkiye'nin dört bir yanındaki 'Direnİşçi' çadırlarımızda arkadaşlarımız kar demeden kış demeden direniyorlar. Sendikalı olmak istedikleri için, anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan, çeşitli bedeller ödeyen ve mücadele eden yiğit kardeşlerimizi selamlıyorum" dedi.

Bugün işçi sınıfının zorlu bir mücadele sürecinin içinde olduğunu, Türkiye'de her 100 işçiden sadece 10'nun sendikalı olduğunu belirten Beko, "AKP iktidarı dünyanın hiçbir yerinde olmayan baraj sistemi ile işçi sınıfının en temel haklarını yok sayıyor. grevleri yasaklıyor. 12 Eylül darbecilerinin mirasına sahip çıkıyor" dedi. AKP tarafından hazırlanan İç Güvenlik paketinin adı konulmamış bir sıkıyönetim yasası olduğunu da belirten Beko, "Bu yasa ile birlikte direniş çadırlarındaki işçi kardeşlerimiz makul şüpheli olacak. Bu yasa ile grev yaptığımız için, direniş yaptığımız için, hakkımızı arayıp sorduğumuz için 'şüpheli' olacağız. bu nedenle iç güvenlik yasasına karşı mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.  (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müzisyenler sanata özgürlük istedi

SONRAKİ HABER

Kopenhag'da 'din ve ifade özgürlüğü' toplantısına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...