09 Şubat 2015 10:45

İzmir'den bir yardım TIR'ı daha yola çıktı

İzmir'de Şengal-Kobanê Dayanışma Ağı tarafından Suruç’taki mülteci kamplarına yeni bir yardım TIR’ı daha gönderildi.

Paylaş

İzmir'de Şengal-Kobanê Dayanışma Ağı tarafından Suruç’taki mülteci kamplarına yeni bir yardım TIR’ı daha gönderildi.

Siyasi parti ve kitle örgütlerinin oluşturduğu Şengal-Kobanê Dayanışma Ağı tarafından toplanan gıda, giyecek ve yakacak yardımları Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplanmaya devam ediyor.

Son toplanan yardımlar Halkların Köprüsü Derneği gönüllüleri tarafından sınıflandırıldıktan sonra dün Suruç'taki çadır kamplarına gönderildi.

Burada gazetemize konuşan Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, Kobanê’nin kurtulduğunu ancak, çadır kentlerin ihtiyacının ciddi biçimde devam ettiğini dile getirdi. Çadırlarda kalanların kuru gıda, süt, yağ, şeker, kahvaltılık, bebek maması ve bebek bezi, temizlik malzemeleri, kişisel temizlik ve hijyen malzemelerine sürekli ihtiyaç duyduğunu belirten Terzi şunları söyledi: "Giysi yeterince toplanmış durumda. Giysi yerine çadırlardaki kadın atölyelerinde kullanmak üzere kumaş ve örgü yünü gereksinimi var. Çocuklar için eğitim materyalleri,  defter, kalem, kitap, boya kalemi vs. bunlar da süreklilik gösteren ihtiyaçlar. Yeni kurulan çadır kent için yatak, yorgan, battaniye, yastık, halı ve kilim ihtiyacı sürüyor. Ve kitap, Kürtçe, Arapça, Türkçe kitaplar." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Kadın Kongresinin ardından…

SONRAKİ HABER

Panayır'da fısıltılar çığlığa dönüşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...