05 Şubat 2015 14:42

Gezi soruşturmasında 'yok' denilen polisler ortaya çıktı

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeği nedeniyle sağ gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’nın soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeği nedeniyle sağ gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’nın soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Emniyet Müdürlüğü’nün daha önce, Sarıkaya’nın vurulduğu ana ilişkin “yok” dediği görüntüler, Ulusal Kriminal Büro’nun hazırladığı bilirkişi raporuyla ortaya çıktı. Söz konusu kamera kayıtlarında 11 Haziran 2013’te Sarıkaya’nın vurulduğu noktada görev yapan 12 polisin görüntüsü yer alıyor. Ancak raporda görüntülerde yer alan polislerin emniyetin olay tarihine ilişkin görev listesinde yer almadığı ifade edildi.

Evrensel’in ulaştığı raporda, emniyetin görev listesinde raporlu olarak görülen biber gazı silahı(ZET) kullanan bir polisin, İnönü Caddesi’nde Alman Konsolosluğu ana kapısı önündeki ZET operasyonuna katıldığı belirtiliyor. Raporda, elinde tuttuğu iki biber gazı silahıyla  çekilmiş fotoğrafı bulunan başka bir polisin de 11 ve 12 Haziran tarihlerindeki olaylarda yer aldığı ancak görev listesinde isminin bulunmadığı da ortaya çıktı.

“A” ve “B” kodlu kask numarası taşıyan polislerle “T-” grubundaki bazı timlerin isimlerinin listede yer almadığının belirtildiği raporda, görüntülerde olduğu halde emniyet listesinde adı olmayan toplam 12 polisin ifadesinin alınması gerektiği belirtildi.

EMNİYET, ‘GÖRÜNTÜ YOK’ DEMİŞTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, daha önce soruşturma savcılığına 11 Haziran 2013 gününe dair görüntü kayıtlarının bulunmadığını söylemişti. Emniyet Müdürlüğü tarafından savcılığa gönderilen yazıda, olay gecesinde saat 01:00-01:30 sıralarında görevli olan TOMA’lardan T-6 kodlu aracın hard-diskinin arızalı olduğu, T-4, T-14, T-17, T-34 ve T-37 kodlu TOMA’ların o tarih ve saatte görüntülerinin bulunmadığı iddia edilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen ataması sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

Savcı Kürdistan formasına hapis cezası istedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...